Beni Öptüğün Gece (Smythe-Smith Quartet, #2)

9 puan

Tarihi aşk romanı severler için özellikle Bridgerton serisi dahil olmak üzere Julia Quinn ile tanışmamışsanız çok şey kaçırıyorsunuz derim. Gerçi Epsilon sağolsun bu yazarın kitaplarının birçoğunun baskısını bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Ama geç olsun güç olmasın yazarın Bridgerton serisi haricinde çıkarılan üç serisi daha var. Beni Öptüğün Gece bu serilerden Smythe-Smith Quartet 'in ikinci kitabı. İlkini almadan ve okumadan ikinciye başlamazdım normalde lakin Julia bu efendim, dayanamadım.

Yıllar önce sarhoşken yaptığı bir düello da en yakın arkadaşlarından birini ölümle burun buruna getiren Daniel Smythe-Smith, arkadaşının babasının öfkeli tehditleri yüzünden ülkeyi terk etmek zorunda kalır. Eve dönebileceğine dair bir mektup alana kadar Avrupa'da sürekli hareket halinde olmuş, bir yandan onu kovalayanlardan kaçarken, bir yandan da sarhoşken yaptığı hata yüzünden vicdan azabıyla boğuşmaktadır. Seneler sonra evine dönüşü, Bridgerton serisinde de bahsi geçen o müthiş müzikal gecelerden birine denk gelir. Fakat piyanonun başındaki güzel kadın gelenek olduğu üzere kesinlikle onun ailesinden biri değildir.

Bu gizemli kişi Daniel'in kuzenlerinin mürebbiyesi Anne'dir. Oldukça gizemli geçmişi ve büyüleyici görüntüsü ile kaçan kovalanır misali başlayan ilişkileri kısa sürede şeklini değiştirecektir. En azından kalben.

Bu yazarın kalemini özlemişim gerçekten. Kitap beni genel anlamda ters köşe yaptı. Konuyu okuduktan sonra daha dram ağırlıklı bir şey bekliyordum ama sayfaları çevirirken gülmeme engel olamadım. Oldukça eğlenceli ve sürükleyiciydi. Anne ve Daniel birbirlerine çok yakıştı özellikle yan karakterler Frances, Harriet ve Elizabeth'in geçtiği sahneler ayrı bir keyifliydi.

Eksik bulduğum tek nokta, Daniel'in aile ilişkilerini neredeyse hiç okumamış olmam. Ki nasıl bir durumda olduğu düşünülürse ve kendisi ana karakterlerden biri olduğu için. Bunun dışında hiçbir sıkıntım yok bir Julia sever olarak oldukça eğlendiğim ve keyif aldığım bir roman oldu. Kapağı da zaten çok güzel, orjinal resmi kullanmışlar umarım da böyle devam ederler.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »