Beklediğim Sendin

Profil Resmi
8 puan

Bugün 20 Ocak 2013.

14 Ocak Pazartesi günü elime ulaşan "BEKLEDİĞİM SENİN" kitabını okumak için oldukça sabırsızdım. Ama haftanın yoğunluğu ile fırsat bulamamam bir tarafa içinde aksiyon,polisiye ve cinayetin olmadığı kitapları okuyabilmem konusunda endişelerim olduğundan 70. sayfadan sonra bayağı sürüklendi yanımda kitap. Ama dün kendime ayırdığım hiç birşey yapmadan kitap okuma zamanı sayesinde kaynaştık kitapla.
Aslında ön yargılı olduğumu ve kitabı yarısından sonra elimden bırakamadığımı keşfettim. Pazar günüde kalan son sayfaları okuyup bir an önce sonuna gelmek amacıyla fırsat yarattım sürekli kendime .
Ve bitti kitabım.
Şimdi öylece kalıverdim. Sevdiğiniz bir kitabı okuyup bitirdiğinizde kaldığınız o buruk ve tatlı boşluk anı gibi. Umarım demek istediği anlatabilmişimdir umarım benim gibi yaşayanlar vardır bittiğinde ki o haz ile öylece kalakalırsınız. Bir süre okumaz son okuduklarınızın iyice içinize sinmesini beklersiniz.
Bence öyle olacak bu gece yada yarını boş geçip yeni kitaba başlamayacağım.
Kate Kontent'in yaşadıklarını iyice düşünüp 1938 senesini,1938-40 yıllarının New York'unu, o yıllardaki bir genç kızın bir yılda değişen hayatını o yıl içinde hayatına kattığı insanlar ile geleceğinin temellerini atışını,kararlılıklarını ,ümitlerini,başarılarını tekrar düşünmeye zaman ayırmalı bence.

Bir de kendime bir ödev;kitabın içinde geçen,Kate için bütün bunların başlangıcı olan yakışıklı ve kibar ve saygın ve ve ..Tinker Grey' in el kitabı olan Genç George Washington'un yazdığı "NEZAKET VE TOPLUM İÇİNDE EDEPLİ DAVRANIŞ KURALLARI" kitabın sonunda 108 madde olarak sıralanmış. Ödevim ise bunların baştan tekrar okumak.
Ama 108. son madde ezberimde:Vicdan denen o kutsal kıvılcımın yüreğinizde yaşamaya devam etmesi için çaba gösterin.

Son olarak altını çizdiğim hayattaki kararlarımızla ilgili Kate'in sözlerini paylaşmak isterim.
Hayat size seçenek sunmak zorunda falan değildir.Rotanızı en başından belirleyip sizi zor kullanarak veya incelikle kontrol altında tutabilir.
Hayatınızın bir yılında bile önünüze seçenekler konması koşullarınızı,karakterinizi,rotanızı değiştirebilir.
Ve bununda bir bedeli vardır...

Okurken içimden geçen ise çok güzel görsellerin olduğu harika bir film olabilir bu kitap. Umarım sinemaya uyarlanır yakışıklı Tinker ile Kate'i izleme şansımızda olur.

İyi okumalar

bestemina.blogspot.com

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »