Bazıları Ateşli Sever (Kincaid Hihgland #1)

10 puan

Catriona Kincaid İskoç'tur. Ailesi yıllar önce o bebekken Kincaid topraklarında İngilizlere karşı savaşırken kırmızı üniformalılar tarafından öldürülmüştür. Abisi ise Catriona'ı kaçırıp Londra’ya amcasına göndermiştir. Amcasının iyiliğine karşılık verebilmek onun istediği gibi bir İngiliz leydisi olabilmek için çaba göstermesine rağmen vahşi ve isyankar İskoç tarafını kaybetmemiştir. İskoçya'da ki kaleleri yıkılmış, tüm klan dağılmıştır ama Catriona İskoçya'ya dönüp Kincaid'leri abisini bulmaya kararlıdır. Amcası ise gitmesini istemez. Babası da İskoçya'ya gidip Kincaid halkını tek bayrak altında toplamayı istemiştir. Bu isteği reddedilince de babasının dediğine karşı çıkıp babasının seçtiği nişanlısını terk edip evden kaçmıştır. Onu bir daha görememişlerdir. Kardeşinin saçma hayaller peşinde koştuğu gibi yeğeninin de aynı hataya düşmesini istemez. Catriona üç ay sonra yirmi bir yaşına girecek istediği gibi İskoçya'ya gidebilecektir. Amcası gidemesin diye çeyizini ikiye katlayıp kapıdan ilk gelen onu isteyen ilk adamla evlendirecektir. Böylece aptal fikirlerinin peşinde koşamayacaktır. Yeğenini sevdiği için babasının düştüğü aynı ölümcül hatadan uzak tutmak ister.
Catriona amcasından önce davranmak İskoçya'ya gidebilmek için onu götürecek bir koca bulmaya karar verir. Bunun için Newgate Hapishanesine gider.Bulduğu adam ise Simon Wiscott’tur.

Simon dük babasının opera dansçısından olan gayri meşru oğludur. Üsteğmendir ve şövalye ilan edilmiştir. Donanmanın teklif ettiği komutanlığı reddederek görevinden istifa etmiştir. İçki, kumar, kadınlar, kavgalar ile itibarını kaybetmeyi başarmıştır. İki haftada bir yaptığı skandallar gazete sayfalarını süslemiştir. Ayrıca donanmadan kazandığı becerileri korunma, nakliye ve kayıp bulma gibi ihtiyacı olanlar için kullanmaya başlamıştır. Bu yüzden Catriona onunla evlenmek ister.
Simon'u yıllar önce samanlıkta kuzeni Alice ile görmüş hatta onun üstüne düşmüştür. Nefesini kesen Simon önce onu oğlan sanmıştır kısa bir sohbetten sonra ayrılmışladır. Yıllar sonra onu İskoçya'ya götürebilecek güçlü erkeğin o olduğuna karar verir. Simon ile bir anlaşma yaparlar onu kurtarıp evlendikten sonra İskoçya'ya Catriona'nın abisini bulmaya gidecekler çeyizi de Simon'ın olacaktır. Böylece ikili bir araya gelir ve bu uzun yolculukta aşk olmazsa tabi ki olmaz.

Kitap çok eğlenceliydi, okurken çok keyif aldım. Keşke daha uzun bir kitap olsaydı da doya doya okuyabilseydim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »