Başmeleğin Kılıcı (Lonca Avcısı #4)

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/08/basmelegin-klc-lonca-avcs-4-nalini.html

Serinin diğer üç kitaplarında bir elin parmağını geçmeyecek kadar fikir sahibi olduğum ama tabi ki de kitapta karşıma çıktığı ilk andan itibaren hevesle beklediğim, nihayet de okuyabildiğim canım Dmitri'nin kitap yorumu ile geldim.

Öncelikle beklediğime değmiş.

Kitabın geçtiği dünya kesinlikle bizim dünyamızdan çok daha farklı. İlk olarak dünyayı yönetenler bildiğimiz baş melekler tabi Gabriel, Michael'dan ziyade bu seride Raphael, Neha, Michaela tarzı kurgusal baş melekler var. Serinin önceki kitaplarında Lonca Avcısı Elena ve Raphael'e yer veriliyordu. Bu kitapta ise Raphael'i hayatları pahasına koruyan yedilinin lideri Dmitri ana karakter.

Ve Dmitri bir vampir. Yaratılmış en eskilerden biri olarak bir gün işlenmiş gizemli bir cinayeti çözmek için Lonca Avcıları, yani itaatsizlik eden vampirleri avlamakla görevli bir teşkilat ile iş birliği yapmak zorunda kalıyor. Çalışacağı Lonca Avcısı Honor ise yaşadığı işkence dolu iki ay sonrası hala tam olarak düzelememiş biri. Bu ikili hem gizemli cinayeti çözmeye çalışıyorlar hem de Honor'u kaçıran ve ona işkence eden kişileri arıyorlar.

Raphael'in geçmişi benim için ve serinin diğer okuyucuları için tam bir muamma ve ekstra bir merak konusuydu bu kadar vurdumduymaz birinin geçmişinin çok acı olduğu ara ara bize bir iki cümleyle çıtlatılmıştı. Honor'un ise kaçırıldığı süre içinde yaşadıkları kelimelerle ifade edilemez.

Kitap baştan sona beni kendine esir etti diyebilirim. Bu kadar bekledikten sonra aldığım gibi bitirmek beni biraz üzdü açıkçası Dmitri -öhöm- bu çift ile biraz daha zamanımın geçmesi çok güzel olurdu. Yetişkin fantastik severlerin kaçırmaması gereken bir seri kesinlikle. Diğer üç kitapta baş melek Raphael yer alıyordu ama seride ara ara bu kitap gibi Raphael'in yedilerini de okuma fırsatımız var ve hepsi için ayrı heyecanlıyım.

Eleştireceğim bir şey yok benim için zaten sevdiğim bir tür ve bol bol fantastik akan aşkın dozajını fazla kaçırmadan yazan bir kalemi olduğu için yazarın bana sadece keyifle okumak düşüyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »