Başka Bir Dünya / Üçlü İttifak

9 puan

Ben bu adamı seviyorum!!!

Açıkçası beklediğimden daha iyi bir kitap buldum. Yazarın gerilim kitaplarının sıkı bir takipçisi olmama rağmen bu tip tarz değişimlerinin pek başarılı sonuçlanmadığına inanırım genelde, bu yüzden de adının hatırına alıp hadi bakalım ne çıkacak diyerek başladım kitaba.

Bir kere yazarın diğer kitaplarıyla alakası bile yok. Kahramanlarımız 14-16 yaş arası. Aslında konu oldukça bilindik olmasına rağmen yazarın farkını ortaya koyuyor.

Asıl kahramanlarımız 14-16 yaş arasında. Dünya bir fırtına sonrasında bir gecede tamamen değişiyor. Bütün yetişkinler ölüyor, kalanlar da mutasyona uğramış ve gençlerden nefret ediyorlar. Hayatta kalan gençler kendilerini yetişkinlerden korumak, teknoloji olmadan yaşamayı öğrenmek ve değişine ayak uydurmak zorundalar.

Esas oğlanımız Matt en yakın arkadaşı tobiasla beraber fırtınadan sonra ne olduğunu anlamak için çıktıkları yolda uğradıkları saldırı sırasında komaya girer ve 5 ay sonra gençlerin yaşadığı bir ada da uyanır.

Artık hem dünyada ki değişimi hem kendinde ki değişimi keşfetmek ve herkesin niye onun peşinde olduğunu öğrenmek zorunda. Tabi Tobias, Ambre ve midilli büyüklüğünde ki köpeği Tüyle beraber :)

Kitabı okuyanlar anlayacak bence yazılanlar çok uzak bir gerçeklik gibi de durmuyor. Sonuçta bir olaylar zinciri ve biz de bu yönde ilerliyoruz. Dünya milyonlarca yıldır bizim onu tüketmemize katlanıyor bir noktada niye artık yeter demesin ki?

Sonuç itibarıyla ben fazlasıyla beğendim ve devamını da merakla bekliyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »