Bana Sevdiğini Söyle (Agents for the Crown #2)

8 puan

Elizabeth Hotchkiss anne ve babası ölünce üç kardeşinin sorumluluğunu üstlenmiştir. Babaları öldükten sonra onlara bıraktığı tek şey küçük bir banka hesabı olmuştur. Herhangi bir gelir veya mülk bırakmamıştır. Maddi durumları kötü haldedir. Beş senedir kardeşlerine bakmış onlara yemek, kalacak yer, dengeli bir hayat sağlamaya çalışmıştır. Aileyi bir şekilde arada tutmayı başarmıştır. Bütçelerinde ki bir sorun yüzünden ailenin parçalanmasına izin veremezdi. Aileleri köklü ve soylu bir ailedir. Küçük kardeşi ise bir baronettir. Babaları öldükten sonra her şey imkansız gibi görünse de vazgeçmemiş kardeşlerini koruyup, mutlu etmeye onlara sıcak bir yuva vermeye çalışmıştır. Ailesini bir arada tutmak ister. Kardeşlerinin geleceği için evlenmek zorundadır. Evleneceği kişinin de çok parası olmalıdır. Çözüm bu kadar basittir. Çalıştığı dul kontes leydi Danbury'ye eşlik ettiği evde okuyacak bir kitap bulmak için kitaplığa bakar ve BİR MARKİ İLE NASIL EVLENİLİR? isimli bir kitap bulur. Önce saçma bulsa da çaresizce paraya ihtiyacı olduğundan kitaptan yardım almaya karar verir. Yardım edecek başka biri daha çıkınca da işler karışır.

James aslında Riverdale Marki'sidir. Soylu olduğunu açıklamaktan hoşlanmaz, kim olduğunu saklayarak kalabalığa karışmaktan, diğer insanların hayatlarını araştırmaktan çok hoşlanırdı. Savaş Bürosunda çalışır. Bir sene önce Napalyon'un casuslarından biri tarafından Fransızlara kimliği açıklanmıştır. Bu yüzden Savaş Bürosu ona çok da heyecanlı olmayan, düşük çaplı görevler vermeye başlamıştır. Zaten artık kendini mallarına ve unvanına adamasının zamanı gelmiştir. Evlenmesi kendi soyunu devam ettirmesi gerekiyordu. Bu yüzden dikkatini Londra'nın sosyal hayatına çevirir. Ama o kadar yıllık politik entrikadan sonra ilgi çekici gelmez. Sıkılırken teyzesinden yardıma ihtiyacı olduğuna dair bir mektup gelir. Teyzesine şantaj yapılıyordur onun gayrimenkul yöneticisi olarak gidecektir. Bu yüzden yeni kimliğine bürünerek gider. Teyzesinin refakatçisi Elizabeth ile tanışınca etkilense de önce şüpheli olarak yaklaşır sonra koca bulmak için yardım aldığı o komik kitabı görünce yardım etmeye karar verir ve eğlence başlar.

Yazarın keyifli bir kitabı daha.
Elizabeth'in rehber kitabı zaten tek başına bir gülme unsuru bir de Elizabeth onu eline alınca eğlenmemek elde değil. Bol bol güldüm okurken. Kitap daha başından sonu bilinen bir kitap ama ikili sevimli olunca kitap sıkmadan ilerliyor.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »