Bana Aşkını Söyle (Legend of the Four Soldiers, #2)

10 puan

Kitap ilk kitaptan Emeline'nin nişanlısı Kont Vale ve arkadaşı Melisande'nin hikayesi. Melisande yirmi sekiz yaşındadır. Mutluluğu ümit etme yaşının geçtiğini düşünür. Hep kalabalıkların çevresinde gezinenlerden olmuş hiç odak noktası olmamıştır. Başından yıllar önce bir nişanlılık geçmiş ve terk edilmiştir. Onun acısını yıllar sonra unutmuştur. Hatta son altı yıldır Lord Vale`e aşıktır. Gizliden gizliye onu izlemiş, kimseye duygularından bahsetmemiştir.

Jasper Renshow Vikont Vale yedi yıl önce Majesteleri'nin Ordusu'nda bir yüzbaşıydı. Sömürgelerde Fransızlarla savaşmıştır. Spinner's Falls'ta 28. piyade alayı zaferden sonra dönerken Kızılderililerin saldırısına uğramış savunma pozisyonuna bile geçememişlerdir. Alayın neredeyse tamamı yarım saat içinde katledilmiştir. Jasper ve sekiz kişi tutsak alınmıştır ve zor bir süreçten sonra kurtulabilmiştir.
İlk kitapta Vale terk edilmişti. Düğün gününde yeni müstakbel gelini tarafından terk edilir. Aldatılmış ve bir papaz yardımcısı yüzünden terk edilmiştir. Bir yıldan kısa bir sürede ikinci kez evlilikten dönmüştür. Yanlışın nerede olduğunu merak eder. Sorunun kendisinde olabileceğini düşünür. Belli ki sahip olduğu bir özellik karşı cinse itici geliyordur. Bu düşünceler içindeyken Melisande kararlı bir şekilde Vale'e evlenme teklif eder.

Melisande beş parasız bir papaz için mihrapta terk edilmiş olsa da varlıklı, unvan sahibi bir adamın kendisinden genç ve güzel bir kadını seçebileceğini düşünür. Vale'nin kendisini aşağılayacağını, güleceğini düşünse de tek şansıdır. Onun bir an önce evlenmek istediğini anlamıştır. Kendisi de kardeşlerinin cömertliğinden faydalanmak yerine kendi evinde yaşamayı ister. Mükemmel bir çeyizi ve geliri vardır ama bekar bir kadının yalnız yaşaması alışıldık bir durum değildir. Bu yüzden evlenmek ister.
Vale bu teklife çok şaşırır. Aslında Melisande'i tanır ama adını bile aklında tutacak kadar önemsemez, ilgisini hiç çekmemiştir. Fakat evlilik için fırsat ayağına geldiğinden teklifi kabul eder. Aynı gün gelinini kaybedip yeni bir nişanlı bulmuş olur. Melisande'de diğerleri gibi vazgeçmeden hemen evlenmek ister. Böylece ikili çok beklemeden evlenir.
Vale Spinner’s Faals’ta yaşanılan katliamın sorumlusunu araştırmaya devam eder. Bir yandan da katliamda ruhen aldığı yaraları sarmaya çalışır ayrıca yeni eşine alışma süreci de var.

Melisande'i sevemedim utangaç bildiğimiz kızın sırları belki de bunda ki etkendir. İkilinin birbirini yavaş yavaş tanıması sırlarını çözmesi güzeldi. Uzun süredir aşık olan Melisande'nin davranışlarında farklılık beklerdim çok sıradandı öyle uzun süredir seven biri gibi değildi. Bunun dışında güzeldi. Araştırmanın sonunu merak etmeye başladım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »