Balayı

10 puan

Uzun süre etkisinde kalacağım ve asla unutulmayacaklar arasına giren, ezber bozan bambaşka bir hikaye okudum ...Genelde sonda yazdığımı bu sefer başa yazayım çeviri mükemmeldi!!

Yazarı zaten çok severim ama bu hikayesi çok bambaşkaydı daha dramatik,duygu sağnağı yaşatan yıllar içerisinde romanın kahramanlarının geçirdikleri evreler ile yüreğim ağladı,güldü, korktu ve anladı...

Toparlaması çok zor halen içim acıyor...Normalde ben kitabın konusuna ve özetine pek girmem ama yorumu yazabilmem için konulara değinmem gerekecek.Bundan sonrası spolier içerir DİKKAT!!

6 yaşında annesiz kalan babasını hiç tanımamış,bakılması için aciz teyzesine verilmiş küçücük bir yavrucak,annesini özlediği ölümü kabullenemediği için çığlık çığlığa ağlayan çocuğu hız trenine bindiren sadist enişte :/

Honey 16 yaşında ,hız treni tehlike arz ettiği için kapatılmış olan lunaparkın yıllardır işletmesini sağlayan,teyzesinin bile bakımını üzerine alan, hayata karşı kendini kabuğa almış, bıçkınlaşmış, sevgiye muhtaç, aileye hasret, ait olmaya aç bir genç kız.

Kendisini güzel bulmadığı için güzel kuzeninin sayesinde (mali çıkış yolu bulmak) oyuncu seçmelerine gidebilmesi için kasabanın güzellik yarışmasında antrenörlük yapar(güzel seçilmiş olsa bile bazı aksilikler çıkar)bir yolunu bulur ve giderler..

L.A da beklenmedik çekilde Honey oyuncu kadrosuna alınır.Vee her şey başlar yaşının küçüklüğü,ona yol gösterecek birilerinin olmaması ve her daim sevgiye olan açlığı bütün olayların temel taşlarını oluşturur.

Onun sırtından asalak gibi yaşayan ailesi,kendinden yaşça (yaklaşık 23 yaş) oldukça büyük eski alkolik,mali sorunlar yaşayan 3 kere evlenmiş boşanmış Dash ile kurmaya çalıştığı yakınlaşma çabaları..
Görür görmez vurulduğu bir türlü kendinin farkına varmayan,kendinden hiç hoşnut olmayan, kardeşinin ölümünden kendini sorumlu tutan içe kapanık kalp kırıcı Eric...
Honey sinir olsada, onu anlayan hep yardımcı olmak isteyen Dash'ın eski sevgilisi Liz...

Sevgiye ve alakaya o kadar muhtaç ki kimse sarılmadığı için kendi kendini kucaklayan yalnızlığı had safhada fakat bunu kaldırabilecek yaşta değil :/Dizi setinde kendini kabul ettirmek için yapmadığı kalmaz, ünlü ve vazgeçilmez oldukça,kendini ifade edecek birileri olmadığından agresifleşir yaptığının yanlış olduğunu bilsede gururundan ödün vermez..

Honey kendisini çirkin,despot,çok kusurlu biri olarak görüyor...Sevilmek şöyle dursun kimsenin kendeinden hoşlanacağına bile inancı yok :(
Eric'e olan aşkının onun tarafından püskürtülmesini Honey'in yıkımını gören Dash kıza yakın davranmaya başlar. Honey bu kadar ilgiden bile havalara uçmaktadır.

Eric ilgi gösterdiği (takdir etmediği bir aktörün kızı) beraber olduğu kız hamile kaldığı için evlenir.

Yıllar geçer (Honey 20 yaşına gelir) Dash'ın ilk evliliğinden olan oğlunun düğünü için Honey'i de davet eder bu arada Honey'in Dash için duyguları değişmektedir onu kıskanmaya başlar,kendisinin farkına varmasını ister.Dash'da Honey'den etkilenmekte fakat kendiyle (kızın yaşının küçük olması sebebi ile) savaş vermektedir bu savaştan ya içki galip gelmiş olacak yada Honey'e kendini kaptıracak.Honey'inde sevgisinin gücü ile zorlaması onu provake etmesi sonucunda beraber olurlar ertesi gün evlenirler...

Ara not:23 yaş bir çok kişi için itici gelebilir ama kitabın karakterlerini kat ettikleri yolları,duyguları okuyunca ve evliliklerinin geçirdiği süreci görünce bana hiç de itici gelmedi...Koruyan kollayan,şefkatli gerçek bir aşktı!!

5 yıllık evlilikleri (dizi yayından kaldırılır,Honey işsizdir okula devam eder,Dash 2. sınıf filmlerde rol alır) her şeye rağmen aşkla saygı ve sevgi ile sürmektedir...Ta ki Dash bir esrarkeş tarafından vurulana kadar :( Honey yıkılır kendini toparlayamaz vakti zamanında kendinden nefret eden Dash'ın kızı bile özür diler ve ilk eşi onun sevgisinin ilk 3 eşinin veremediği bir sevgi olduğunu, Dash'ın da hayatın en mutlu günlerini onunla yaşadığını söyler...ama Honey için artık bir çıkış yoktur kendinden vaz geçecekken aklına eski dediğim dedik,bıçkın hayatı sıkı sıkıya tutan savaşan çocukluğu gelir onu bulmak için yeniden Lunapark alanına döner..

Bu arada Eric boşanmıştır ikiz kızları vardır birisi down sendromlu...Eşi psikolojik sorunludur Eric'in kızlarına cinsel taciz uyguladığına inanır ve onları babalarından ayırır Eric'in hayatının manası olan kızlarından uzak kalması onu yıkar 6 haftalık tatil döneminde uzaklaşmak ister ve Honey ile yeniden yolları kesişir...

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »