Balayı

10 puan

Honey altı yaşında annesiz kalınca teyzesinin yanında Silver Gölü Lunapark'ında yaşamaya başlamıştır.Annesinin ölümüne alışamayan Honey sürekli ağlayınca eniştesi onu Kara Şimşek'e yani hız trenine bindirir, önce korkan Honey daha sonra alışır ve yaşamaya dair umudunu yeniden kazanır. Bundan sonrada Kara Şimşek'in hayatında özel bir yeri olur.
Bir süre sonra eniştesi ölüp, teyzesi bir şeyler ile uğraşmayınca Honey lunaparkı çekip çevirmek zorunda kalır. Teyzesi ve kuzeni tek ailesi olduğundan onları bir arada tutmaya çalışır onlara bakar, idare eder. Kuzeni büyük olmasına rağmen Honey kuzenine bakar doğruyu yanlışı ayırmayı,hayatını nasıl devam ettireceğini öğrenmeye çalışır. On altı yaşına geldiğinde Kara Şimşek kaza sonucu kopunca mühürlenir ve onarım yapılmayana kadarda faaliyete geçmeyecektir. Honey lunaparkı kurtarmak,aileyi bir arada tutmak için güzel olan kuzeni Chantal'ı güzellik yarışmasına koyar. Birinciye verilen ödülle de kuzenini Amerika'da ünlü bir dizinin çekimleri için oyuncu seçmelerine götürür. O seçmelere gidiş sürecinde Honey'in yaptıkları o isteği o kadar belliydi ki hayran oldum o yerleri okurken.
Chantal oyuncu olmak istemediğinden seçmelerde de gerekli başarıyı gösteremez ama Honey ünlü kovboy Dash Coogan sayesinde oyuncu olarak seçilir ve dizide Dash’ın kızı Janie’yi o oynar. Böylece yeni bir dönem başlar.
Yaşı on altı olmasına rağmen Honey yaşını göstermez, dizide de on üç yaşında olduğundan çocuk yıldız olarak parlar yaşı ise hep gizli tutulur. Dizide ki rol arkadaşı Eric Dillon'a ise görür görmez aşık olur.

Eric yakışıklı,başarılı bir oyuncudur. Kardeşini sürdüğü arabada kaza yapmaları ile kaybetmiş ve bunun suçluluğunu yaşar. Honey sürekli peşinde gezip ilgisini istediği zamanlarda onu kardeşine benzettiği için ondan uzak durur masum insanları hayatına almak istemez.
Dash ise kırk yaşında bir kadına bağlı kalamadığı için 3 evliliği de yolunda gitmemiş, çocuklarına babalık yapamayan, alkol ile mücadele eden,vergi borcunu ödemek için diziye başlayan yakışıklı kovboydur. Dash önce Honey'e iyi davranır ama Honey sürekli peşinde gezince birden oda mesafe koyar. Kendi içinde kızın içindekileri dolduramayacak kadar boşluk olduğuna kendi çocuklarına bile babalık yapamamışken ona nasıl babalık yapacağını düşünerek uzaklaşır.
Honey sevmek ve sevilmek ister,bir ailesi olsun ister bu yüzden kendi sırtından geçinen asalak kuzeni,teyzesi,onların kocalarını ne yaparsa yapsınlar evinden atamaz. Her gün o kadar çalıştıktan sonra eve gelip birde onlara yemek yapar o halleri beni çok üzdü.
Herkes ile konuşmaya çalışmasına rağmen sette kimse Honey ile konuşmayınca,ilgilenmeyince bir süre sonra kaprisli davranmaya başlar. Honey'i yola sokan ise Dash olur. Yıllar geçtikçe Honey de serpilmeye başlar. Ona hep yardımcı olan diziden tanıştığı aynı zamanda Dash'ın eski sevgilisi de olan Liz sayesinde kıyafetlerini,saçını düzeltir. Tamamen değişir. Fiziksel değişikliği ile birlikte ruhsal olarakta değişir. Eric'e olan çocukça ilgisi tamamen son bulur. Eric de hamile olan sevgilisi ile evlenip diziden ayrılır.
Honey ise tekrar yanında olmaya başlayan Dash'a aşık olur. Dash'ında duyguları değişmiştir bir süre devam eden kıskançlık ve kaçmadan sonra dayanamazlar ve her şeye rağmen evlenirler. Evlenince de bir sürü problem ile karşılaşırlar dizi biter,basın tarafından aşağılanırlar, Dash'ın kariyeri büyük bir darbe alır ve ikinci sınıf filmlerde ki rolleri kabul etmek zorunda kalır. Her şeye rağmen ikilinin sevgisinde hiç azalma olmaz daha çok bağlanırlar.
Honey kocasını o kadar seviyor ki ona sahip olduğu için şükreder. Tam her şey güzel yolunda derken beş yıllık güzel evlilik Dash'ın öldürülmesi ile biter. Dash'ın öldürüldüğü yerde çok üzüldüm Honey tam bir aile kurdu derken tekrar yalnız kalır. Kocası öldükten sonra o kadar kötü olur ki aşkına inanmayanlar için kanıtlama gibi olur bu sayfalar.
Zor günlerinde Honey Kara Şimşek'i tamir etmeye gider. Tüm parasını harcar hatta borçlanır da ama umursamaz tek istediği bir an önce bitirmektir böylece kocasını bulabilecek, kendini özgür kılabilecektir.
Lunaparka Eric gelince de ikilinin yolları yeniden kesişir. Dizi bittikten sonra birbirlerini görmemişlerdir. Eric'in evliliği bitmiştir. İkiz kızlarına eski eşi cinsel taciz uyguladığına inandığı için onları babalarından ayırmıştır. Eric ise bu durumu kabullenemez bu yüzden zor bir dönemdedir. İkili tekrar bir araya gelince bir şeyler olur. Honey önce çok zorlansa da kendisini Dash'a ihanet ediyormuş gibi hissetse de birbirlerinin yaralarını sararlar ve Honey'in hep istediği aileyi kurarlar.

Yazarı çok severim bütün kitaplarında beni bağlayan bir şey olur mutlaka. Bu kitapta ismine bakınca yumuşak bir aşk hikayesi bekledim ama öyle olmadı. Yumuşak bir aşk hikayesinden çok daha fazlası vardı.
Kitapta inatçı,zeki,cesur,aileye hasret, aile kurmayı çok isteyen,onu koşulsuz olarak sevecek,tüm kalbiyle karşılık verebileceği birisini isteyen bir kızın hayat yolculuğunu okuyoruz. Kitap bölüm bölüm bir dönem bitip bir dönem başlıyor hissi veriyor. Honey ile birlikte büyüyor onun o savaşını, mücadelesini,aşkını en ince ayrıntısına kadar hissediyorsun.
Normalde ikinci kez evlenen kadın karakterler ikinci evliliklerinde ilkinde olandan daha fazla bir duygu hissediyor olurdu ama bu kitapta kesinlikle böyle bir şey hissetmedim hatta Honey'in Dash'a olan sevgisi bana göre daha özeldi, çok güzeldi. Çok sevdim aşklarını etkilendim.
Açıkçası ilk sayfalarda sıkılmıştım ama öyle güzel bir yolculuk okudum ki etkilenmemek elde değil.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »