Bakirenin Aşığı

7 puan

Taht sırası İngilterenin yeni kraliçesi Protestan Elizabeth'de.
Elizabeth önce ki kitaptan bildiğimiz Robert Dudley'e aşıktır. Fakat Robert evlidir.
Karısı Amy kocasına aşık, kocası tarafından sevilmeyen,hep kocasının yolunu bekleyen,kocası dahil herkes tarafından kullanılan bir kadındır. Her şeye rağmen kocasından vazgeçmez,umudunu kesmez, ayrılmamaya kararlıdır. Robert ise evliliğinden vazgeçmiştir. Gözü kraliçededir. Karısı ile birliktedir fakat ondan boşanıp İngiltere Kralı olmak ister.

Elizabet'in Robert ile fırtınalı bir aşkı vardır ama siyasi ilişkileri geliştirmek için iyi bir evlilik yapması istenir.
Herkesin farklı bir amacı var. Karışıklık söz konusu bir de ülke kötü durumdadır. İngiliz parası değerini yitirmiş haldedir ve bir savaş var.
William Cecil ile Elizabeth Robert'in kral olma şansı kalmaması için Amy'i öldürüp Robert'in üstüne kalmasını sağlama derdindelerdir. Planlar entrikalar yapılır ve sonunda Robert Elizabeth'e çok benzeyen ondan daha güzel ve genç olan kuzeni ile evlenir. Son mektubunu ise Elizabeth'e yazıp aşk itirafı yapar. Elizabeth ise baş ucunda bu mektup ile hayata gözlerini yumar.
Bir yanda aşk bir yan da taht, entrika, yalan, olaylar eksik olmuyor.

Elizabeth tam anasının kızı ağızları açık bırakıyor. O sarayda ne entrikalar,ne olaylar olduğunu bir kez daha fark ettim. Yaşananlar gerçekten şaşırtıyor. Robert Dudley'i hiç sevmediğimi de belirtmeliyim. Elizabeth en akıllıca olanı yaptı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »