Bahar Kokusu

6 puan

Alison Taylor vikont kızıdır. Düğünlerinden iki gün önce kont nişanlısının düğün gecelerinde kendisini isteyen lorda sunacağını öğrenir. Her şeyi duyduğunu anlayan nişanlısı saldırmak üzereyken nişanlısına gaz lambası savurur ve yanan evden arabacının yardımı ile çıkar. Kaçarken kaza geçirir, peşindeki nişanlısı arabacısını öldürür ve nişanlısından kurtulmayı başarır. O gece leydi Alison ölür. Arabalarının soyguncuların saldırısına uğrayıp nehre yuvarlandığı söylenir. Alison' un yolda tanıştığı kadın sayesinde hayatı değişir. Üç yıl sonra yirmi iki yaşındayken Umut evinin erdemli kraliçesi haline gelir. Umut evi şiddet görmüş kadınların, çocukların yeni sayfa açmalarına elinden geldiğince yardım eden bir hayır kurumudur. Öyle olduğunu düşünenlerde genel ev olduğunda ısrar edenlerde vardır. Alison yılmaz, güçlü katı olarak bilinir ama içindeki korkularından kurtulmanın yolunu bulamayan biridir. Kendinden emin halleri ise göz boyamadan başka bir şey değildir.
Hayatı yolundayken eski nişanlısının yeni bir nişanlısı olduğu haberini alır. Yeni nişanlısı içinde aynı planları olup olmadığını merak eder. Geçmişinde ki felaketin başkasının kaderi olacağı ihtimaline karşı tepkisiz kalamaz. Wakefield markisinin kuzeni olduğunu öğrendiği yeni nişanlısını uyarmak için gözetlerken markiye yakalanır. Marki ile iki sene önce kötü bir zamanda karşılaşmışlardır ve kendisini küçük gören marki kötü bir geçmişi olduğunu düşünmüştür. Tekrar karşısına çıkarsa hayatını zindana çevireceğini söyleyen markinin düşünceleri hala aynıdır.

Wakefield markisi Tristan karşı konulamaz bir cazibeye sahiptir. Lordlar kamarasında etkisi büyük başarılı biridir. Kuzeninin peşinde ki kadını görür görmez tanır. Alison iki karşılaşmalarında da onu etkilemiştir. Kuzeninden uzak durmasını istediği Alison ile sürekli karşılaşmaya başlarlar. Tristan sert, aşağılayıcı şekilde davransa da ikili birbirinden fazlasıyla etkilenir.
Tristan çok geçmeden Alison'u her şeyden çok ister. Onu evinde, topraklarında, verdiği emirlerin arkasında ister. Kalbinin tek sahibi olmak ister. Kıskanır, Alison'u görmeden hayatına devam edeceğini hayal bile edemez. Alison umurunda olan tek şeydir ve onu seviyordur. Alison ise yaşadıklarından sonra Tristan'ı bulduğuna inanamaz ve sonunda her şeyin çözüldüğü mutlu son gelir.

Yine bir şeyler eksikti. Oscar favorim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »