Baba

Profil Resmi
8 puan

Caroline Leavitt / Baba
Baba kitabı büyük bir hüzünle okundu, bitti. Hüzünlü, duygusal bir kitaptı. Güzeldi... Yazarı seviyorum. Dilini, tarzını beğeniyorum. Çok içten. Sıcacık. Baba kitabı, dokunaklıydı. Karakterler hikayeye çekicilik katmıştı.
Moly: Yalnız ve iyi olan kişi. Anne ve kız kardeş. Doğum yapmak için kaldırıldığı hastanede yaşamla ölüm arasında gidip gelen bir kadın.
Gary: Dürüst ve doğru olan kişi. Baba. Karısına aşkla bağlı, oğluna bakmaya çalışan adam.
Gerta: Haftalık 1.000 $ maaş alan çatlak çocuk bakıcısı. (Kadın harbi çatlaktı ! Okuyunda görün valla kadını hatırladıkça gözlerimi deviriyorum.)
Suzanne: Tarifsiz kişilik. Moly'nin ablası.Suzanne evini ve kardeşini daha çocukken terk etsede geçmişteki olaylar onun tarfaından anlatıldıkça beni en çok hüzünlendiren kişiydi. Fakat yaptıklarıyla şoka uğratadan da o oldu. Of hala sinirleniyorum. Sonra da hüzünleniyorum.
İlk bakışta aşklar vardır ya hani, Moly ve Gray'in ki de öyle bir şey. Tanıştılar, sevdiler, evlendiler. Nasıl bir türdendir anlayamadığım komşuları oldu. (Ama cidden başka türdendiler yaw) Ve elbette bebekleri Otis doğdu...
Moly doğum yapmak için gittiği hastaneye gittiğinde işler bir anda kötüleşiyor. Doktorlar neyi olduğunu bilmediklerinden resmen kadının üzerinde deneme yanılma yöntemi ile iyileştirme çalışıyorlar. Fakat Moly'nin durumu ne kadar ağır olursa olsun hayata tutunuyor. Gary ise işsiz kalmış bir halde hem Moly'nin tedavi masraflarını karşılamaya çalışıyor hemde yeni doğmuş oğlu ve onun bakımı ile başbaşa kalıyor. Ve yardım için Moly'nin geçmişine sığınıyor... Suzanne'ye...
Kitap hem bir babanın oğluna olan sevgisini hemde eşine olan bağlılığını konu almış. Ve hoşuma giden bir kısımda Moly ve Suzanne'nin geçmişlerine değinmesiydi. Merakla okudum...
Yazarı ve kitabı çok başarılı buldum. Kitabın çevirisini ise çok beğendim. Benim okurken zorlandığım tek kısım vardı; bölüm araları çok uzundu ! Uykusuz bıraktı beni :)
Kısacası.. Kitap sıradışı, trajik ve güncel bir hikayeydi... Yazarın esinlendiği olayları yeniden yaşamak yürek parçalayıcı olsada ben severek okudum.
Kitabı herkese tavsiye ederim... !!

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »