Av Mevsimi

10 puan

Daisy Minor kasabanın kütüphanecisidir. Otuz dördüncü yaş günün de acı gerçeklerle yüzleşir. Hiç evlenmemiş,nişanlanmamış,büyük bir aşk yaşamamıştır. Kıyafetleri,saçı gösterişsiz tüm hayatı sıkıcıdır. Kız kardeşi evlenip bir aile kurmuştur ama o annesi ve teyzesi ile yaşayan bir kız kurusudur. Artık kendisine ait bir ev,eş ve çocuklar istediğine karar verir. İlk iş olarak kendisine bir ev tutar. Ailesinin isteği ile kasaba da antika ve dekorasyon mağazası olan eşcinsel Todd Lawrence'den yardım alır. Makyaj,saç,giyim değişiminden sonra arayışa gece kulübünden başlar. İlk gidişinde ise barda bir karmaşaya kavgaya sebep olur. Onu oradan çıkaran ise Jack Russo olur.

Jack eski Sawat elemanı otuz altı yaşında bir polis şefidir. Eşinden ve tehlikeli işinden ayrılıp sakin bir hayat yaşamaya karar vermiştir. Bu yüzden çocukken yanına geldiği teyzesinden kalan kasaba evine yerleşir. Polis şefliği görevine başlar. Sanal kütüphaneden yararlanmak için Daisy'den yardım almaya kütüphaneye gelir. Sorun olunca da yeniden kütüphaneye gelir ve bir erkeğin eşcinsel olup olmadığını öğrenmek için sorulan lila ve yavruağzı renklerini bilip bilmediği testine tutulur. Ve ikilinin yolu sürekli barda kesişir.

Jack uyuşturucu GHB ile kızları uyutup bilinçleri yerinde değilken onlara tecavüz eden bu yüzden kızların ölümüne sebep olanların peşindedir. Kulüplere gidip gözlem yapmaya ve her yerde Daisy'nin karşına çıkmaya başlar onu beladan uzak tutma derdindedir. Ama bu o kadar kolay olmaz Daisy bir cinayete bilmeden tanık olur ve artık adamlar peşindedir.

Daisy'nin aradığı bir erkek olduğundan çok uzaklara bakmasına gerek yoktur çünkü buna talip bir Jack var. Onun başka bir erkekle görüşmesine engel olmaya kısmetini kapatmaya başlar. Davranışları da herkesin görüştüklerini düşünmesine neden olur. İkili birbirinden etkilenir fakat Daisy evlenecek bir adam arar. Jack ise onu gerçek bir ilişki yaşayacak birini bulana kadar kendisi ile takılmaya ikna eder. Hamile kalırsa da onunla evlenecektir.
Daisy'nin hayatının tehlikeye girmesi ile Jack onu iyice yakın planda tutmaya başlar.Bir yandan yeni başlayan ilişkileri bir yandan da suçluları bulma işi ile uğraşırlar kitap akar gider.

İkili arasında çok eğlenceli konuşmalar var bayıldım. Fazla polisiye gerilim olayları yok bu yüzden sıkmıyor. Aşk ile polisiye dengesi çok iyiydi. Yazarın genel olarak tüm kitaplarını seviyorum ama Ölümcül Hata ve O Gecenin Ardından kitaplarını ayrı bir severim. Bu kitap onlar kadar güzel değil evet ama kötü hiç değil. Severek okudum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »