Atlantis'in Yükselişi (Poseidon Savaşçıları #1)

Profil Resmi
10 puan

POSEIDON SAVAŞÇILARI SERİSİ
1-Atlantisin Yükselişi(Alıntı:HER ZAMAN UMUT VARDIR,SAYGISIZ ŞEY!SAHTE TEVAZU MU?SUÇLU , YARAMAZ BİR ÇOCUK GİBİ.)


2-Atlantisin Uyanışı (Alıntı: O zaman adil değilsin.Bunu da listeye ekle.Benimle evlenmekten o kadar kolay kurtulamazsın.’’)


Efendim öncelikle genel bir değerlendirme yaparsak , Gena Showolter –Karanlığın Efendileri serisine ve Christine Feehan’ın o muhteşem serisine benziyor(bazı yönleriyle , tamamen değil tabi ki).


Ve bu iki yazarı okuyup sevenler varsa , Martı Yayınları en az bu seriler kadar harika bir seriyle bizleri tanıştırmışlar ve onlara buradan kucak dolusu teşekkürler.

Karşınızda taparcasına seveceğiniz Atlantisliler… Onlar yedi kişiler ve hepsi birbirinden yakışıklı olarak betimleniyor eee bize de düşen ağzımız sulanarak okumak oluyor.Ve çok kötü bir haberim var eminim benim gibi hissedecek olanlar çıkacaktır.Ben Alaric’e tutuldum ve onun hikayesinin en son , yani sekizinci kitapta anlatıldığını öğrendiğimde kaynar sular başımdan aşağıya döküldü!Ama iki kitaptada Alaric’ten biraz olsun bahsedilmesi benim için iyi mi oldu yoksa kötü mü oldu hala kararsızım.Bir an önce onun hikayesini okumak istiyorum.


Gelelim genel değerlendirmemizin başka yönlerine , çok sevdiğimiz vampirler burada kötü çocuk rolündeler.Gerçekten kötüler , bütün pislikler onların başlarının altından çıkıyor.Yani vampirlere karşı bir sempatisi olan benim gibi okuyucular için biraz zor bir durum oluyor.Okudukça sizde karakterlerle beraber ‘’ATLANTİS AŞKINA ÖLDÜRÜN ŞUNLARI’’ diyorsunuz.Şekildeğiştirenler, kaplanadamlar(ki bu karakteri gerçekten seveceksiniz , atlantislilere kafa tutuşu beni çok güldürmüştü.)


Ve tabi ki insanların sadece bir hikayeden ibaret olduğunu bildiği Atlantis!Orayı gözünüzde canlandırmaya çalışacaksınız ama deniz kızları olmadan.Neden onların olmadığını ise kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız.Yazar karşımıza farklı fantastik karakterler koymaya çalışıyor bunu hissediyorsunuz.Yeni türler desem daha doğru olur sanırım.

Ve gelelim aşka…

Ruh eşleri…

Tabi ki onlar bu fantastik dünyanın dışında kalmıyorlar ve en az Atlantisli yakışıklılar kadar özel ve güzel olarak karşımıza çıkıyorlar.Birbirlerini acı verecek cinsten arzuluyor oluşlarını okumak ise bir başka güzeldi.Yani lafın kısası ‘’ONLARI ANCAK ÖLÜM AYIRABİLİR DOSTUM’’ demek istiyorum.


Gelelim en çirkef kadına.Vampirlerin anası ya da kötülüklerin anası ‘’ANİBUSA’’ ne iğrenç bir kadınsın sen ya.Atlantisli yakışıklılarımıza yapmadığı kalmıyor ve bir türlü ölmüyor ölse bile geride bıraktığı ‘’Kan gururları’’ kötülükler yapmaya devam ediyorlar.

Bütün seri boyunca bu illet kadını okuyacağımızı tahmin ediyorum.Eeee güzel bir aşkın içinde kötü bir karakter olmasa olmazdı zaten!


İlk kitapta karşımıza Conlan ve Riley çıkıyor. Riley özel bir kadın sadece bunu söylemeliyim ve Atlantisliler onu önceleri sevmeselerde sonradan karşınıza çıkan sahnelerde içiniz acıyacak ve onlarla birlikte gülüm ağlayacaksınız. Riley için diyebileceğim şeyler şunlar olurdu sanırım ikisi bir arada ‘’yufka yürekli ama kendisini asla ezdirmeyen kararından asla dönmeyen cesur bir kadın ayrıca çok güzel.’’
Conlan’ı ise tarif edemiyorum o kadar yaniiii …
İlk kitap şu an için favorim küçük kardeş Ven’in hikayesinden daha güzeldi.

Daha başka ne söyleyebilirim ki. Anlatmak istemiyorum konuyu ama çok güzel şeyler oluyor ve Conlan’I kucağınıza alıp ‘’Hepsi geçti benim yakışıklım ‘’ demek istiyorsunuz. Ya da o sizi kucağına alsın istiyorsunuz.


Muhteşemdi gerçekten olaylar olaylar olaylar ve tutku dolu içinizi burkan bir aşk.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »