Ateşle Oynayan Kız (Millenium, #2)

7 puan

Seri eserlerde devam kitaplarının ilki kadar iyi olduğu nadir görülür. Ateşle Oynayan Kız bu kategoriye kesinlikle üst sıralardan girer. Hatta kişisel olarak, finali hariç tutmak kaydıyla ilk kitaptan daha oturaklı bulduğumu söyleyebilirim.

Belki aksiyonun daha yüksek olması, tahmini daha güç gelişmeler, karakterlerin özellikle de başkarakter olmasına rağmen ilk kitapta bana göre çok geri planda kalan Lisbeth'in hayatına ve duygularına daha çok tanık olmamız sürükleyiciliği arttırmış. Ayrıca bir başka kanayan yara olarak kadın ticaretinin ele alınmış olması da önemli. Betimlemeler yine az ve öz. Uzun uzun anlatmadan da İsveç'i, "İkea"sına kadar hissettirebiliyor.

Gelelim finale. Sanırım sonraki kitapta Lisbeth'in aslında bir cyborg olduğunu öğreneceğiz. Ancak böyle bir gelişmenin altyapısı için o kadar uç bir sahne tercih edilebilirdi. Erkek hegemonyası altında yaşamaya çalışan, taciz edilen, şiddet gören, yaşına bakılmaksızın satılan kadınların tokat gibi gerçekliğinden sonra böyle "ancak kitaplarda" olacak bir final hiç olmamış. Eser bir bütünlüğe sahip olduğu için sırf bu bölümün finali yüzünden harcamak istemiyorum. Nihai fikrimi seri tamamlandığında oluşturacağım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »