Asla Bir İskoçyalı Sevme (The Mccabe Trilogy #3)

7 puan

Kitap, The Mccabe Trilogy serisinin 3. Ve son kitabı. İlk olarak şunu söyleyebilirim, diğer kitaplara nazaran son kitap beklentilerimi daha çok karşıladı. Her şeyden biraz vardı. Bazı kısımların daha da detaylandırılmasını isterdim, mesela savaş sahneleri, Caelen’in Rionna’ya hemen bayrakları indirmemesi gibi. Ki, çoğu erkek karakter gibi Caelen’in kadınlardan uzak durmasının ve bağlanmak istememesinin sebebi saçma sapan şeylerden değil. İlk kitaplardan da hatırlayacağınız üzere Caelen’in sevdiği kadının ihaneti sonucu babası ve Ewan’ın karısı öldürülüyordu. Ayrıca, klanları da saldırı sonrası uzun süre toparlanamıyordu.


İlk önce Ewan, sonra Alaric ile evlenmesi ayarlanan ama bir türlü evlenemeyen Rionna McDonald, bu kitapta Caelen ile evleniyor. Ona bayağı bir üzüldüm, kızı resmen bütün kardeşlere pazarlamaya kalktı babası ki, ikinci kitapta ki yaptığı şeyler sonrası ondan nefret etmeyen çıkmayacaktır herhalde. Nihayetinde Caelen sayesinde onu uzunca bir süre görmüyoruz.


Evlenmeleri sonrasında Caelen artık McDonald klanının lideri oluyor. Kapılarının dibine gelmiş bir savaş, boş kilerler ve sadakatini sunmayı reddeden klan erkekleri birleşince işi bayağı zor gözüküyor tabi.


Kitapta sevdiğim şeylerden biri iki karakterinde davranışlarından ödün vermemesi ve diğerinin isteklerini olabildiğince yerine getirmeye çabalamasıydı. Aslında, detaylandırılmasını istediğim bir kısmı saymazsak ilişkilerinin işleyişini beğendiğim söylenebilir. Yan karakterler ise dozunda kullanılmış. Seri, benim gözümde dört dörtlük olmasa da yine de okuduğuma pişman değilim. Yazarın Epsilon Yayınları’ndan çıkan Breathless serisi hakkında çok da iyi yorumlar duyduğum söylenemez. Listemdeki kitaplara da öncelik tanıdığım için, şimdilik kendisinin kalemine veda edeceğim. Seri, baskısı bitmiş, Koridor Yayınları da tarihi aşk romanı basmayı bıraktığı için zor bulabileceğiniz bir seri bu yüzden eğer sağda solda ucuza görürseniz almadan geçmemenizi tavsiye ediyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »