Asla Bir İskoçyalı Sevme

9 puan

Sonunda bir seri daha bitti. Öncelikle son kitap için yayın evi bizi fazla bekletmedi.

İkinci kitap da güzeldi ama beklediğim gibi değildi bütün umudumu son kitaba bağlamıştım, son kitap bu durumu hemen hemen karşıladı diyebilirim.

İkinci kitap tamamen romantizm üzerine kuruluydu. Bu kitapta da baya romantizm var ama heyecan verici olaylar da yaşanıyor.

Okumaktan en zevk aldığım kardeş Caelen oldu. McDonald reisi olunca yaşadıkları çok gerçekçi ve güzel aktarılmıştı. Size söylüyorum bu romanı başkası yazsa kesin Caelen gittiği anda herkes onu kabul eder, severdi ancak bu romanda McDonald kadınlarından tam not alsa da erkekleri Caelen'a çok çektirdi. Önceki reisin kötü olduğunu bilseler de kendilerinden biriydi, Caelen ise başka bir klandan gelmiş bir yabancı. Bu inatları yüzünden Caelen'i bir türlü reis olarak kabullenmeleri çok uzun sürdü.

Tek bu durum istediğim gibi oldu ama büyük çoğunluk çok kısa geldi bana.

Örneğin Caelen başta Rionna'ya soğuk ve alaycı davranıyor ancak bu durum 60 sayfa kadar sürüyor bence bu durum 100-150 sayfa sürmeliydi. 60 sayfadan sonra Caelen ona güvenmeye başlıyor ama mesafesini koruyor sadece sonra bu durum iyice açılıyor yani aralarında fazla kavga, anlaşmazlık olmadı bu yönden de beğendim romanı.

Ve Rionna, bizim iki McCabe kardeş tarafından sevdikleri kadın uğruna terk edilmiş savaşçı prensesimiz... Okuduğum tarihi aşk romanlarında en sevdiğim 5 kadın karakter arasına girmeyi başardı. Diğer kadınlardan farklı olarak görgü kuralı nedir bilmez,kadın kıyafetleriyle rahat edemeyen, babasından korktuğu için kendini tam anlamıyla erkek gibi yetiştirmiş ancak bu konumundan asla pişman olmayan, ayrıca asil bir kadındır kendisi. Ve zaman içinde görüyoruz ki Caelen sayesinde kadınsılığına da kucak açmayı öğrenen bir leydiye dönüşümünü görüyoruz.

Ama bu kitaptan asıl beklentim serinin ilk kitabından daha da fazla olaylar bekliyor olmamdı. Caelen'in tutsaklığı biraz daha uzun olabilirdi. Hele o savaş sahnesi... 3-4 bölüm bu kısma ayrılmalıydı. Açıkça en çok bu kısımda hayal kırıklığına uğradım. ve 9 verdim.

Bakalım yayın evi bundan sonra nasıl bir roman çıkaracak. Maya'nın "Highlander" dışında tarihi aşk olarak "Montgomerys and Armstrongs" isminde bir serisi var. Sonrası ya Harlequin, ya normal hayat ya da +18'liğin yoğun olduğu normal hayatlar hakkında romanları var. Yayın evinin Harlequin hariç bundan sonra ne çıkarır fikrim yok ama bana tarihi aşk romanından devam ederlermiş gibi geliyor ve umarım öyle olur.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »