Aşkta İntikam Olmaz (İskoç Şövalyeleri, #1)

5 puan

İskoçya'nın en güçlü klanlarından ikisi olan Cameron ve Chattan klanları yıllardır süren düşmanlığı son vermek için kralın emri ile savaşmıştır. Finlagh Cameron hariç klanında ki tüm adamlar ölmüş babası da ölmeden önce ondan karşı tarafın lideri Shaw MacGillivray'ı öldürüp intikam alması için söz almıştır.

Catriona Mackintosh ormanda Fin'i yaralı bir halde bulur. Fin'in öldürmek için yemin ettiği adamın kızı ona yardım eder zaten büyükbabasını görmek için gelen Fin'i evlerine misafir etmek için götürür.
Fin Rothesay Dükü ve beylerbeyi İskoçya tahtının varisi olan Davy Stewart'ın ricasını iletmek için gelmiştir. Parlamento ve kral kardeşi Albany Dükü yerine üç seneliğine onu beylerbeyi yapmaya karar verir. Öz yeğeni yerine geçince Albany bundan hoşlanmamıştır. Rothesay'da çok kötü olan amcası Albany'nin düşmanları arasından müttefikler aramaya başlar. Catriona'nın büyükbabasından da amcasının oğlu olan kuzey lordu Alex ve adalar lordu ile bir toplantı düzenlemesini ister.

Fin Rothesay'dan orada haber almayı beklerken Catriona ile yaptığı geziler,konuşmalar sayesinde iyice yakınlaşırlar. Evli olduğu halde çapkınlıklarına devam eden Rothesay gelip Catriona da göz koyunca Fin araya girer Catriona'da birbirlerini sevdiklerini söyleyince Rothesay onayını belirtir ve evlenmelerini ister. Daha ilk günden Fin'in kim olduğunu anlayan Catriona'nın büyükbabası da iki klan arasında ki ateşkesi korumak açısından evliliklerini uygun görüp onaylayınca ikili hemen evlenir.

Fin yıllar önce savaştan Catriona'nın kardeşi sayesinde kaçmış bunun korkakça olduğuna inanıp o günden beride ailesini görmemiştir. Evliliği ile yeniden ailesi ile bir araya gelmeye gider,araya düşmanlar girer fakat sonunda mutlu son gelir.

İskoç hikayelerine bayılırım ve hevesle başladım ama olmadı. Karakterler iyi konu iyi bir hale getirilip çok güzel bir hikaye çıkacakken hiçbiri olmadan bitiyor kitap. Ne o dönem,ne o düşmanlık,ne ikilinin aşkı,ne evlilikleri ne de sonrası hiçbirini hissedemedim her şey havada kaldı.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »