Aşkta İlk Çeyrek (Chicago Stars, #1)

10 puan

Phoebe Somerville'nin şov kızı olan annesi ölmüştür. Hep annesinin yaşayıp babasının esirgediği sevgiyi vermesini istemiştir.Kuzeninin acımasız zorbalıkları ve babasının hor görmeleri ile büyümüştür.On sekiz yaşında bir futbol oyuncusu kendisine tecavüz etmiş babası ise ona inanmamıştır. Phoebe'de ertesi gün evden kaçmıştır. Kendisinden kırk yaş büyük İspanyol bir ressam ile ilişkisi başlamıştır. Sevgilisi düzünelerce soyut nü tablosunu yapmıştır. Tablolar dünyanın dört bir yanındaki müzelerin duvarlarını süsler. Tam bir sarışın bomba vücudu vardır. Dış görünüşü dışında herhangi bir şeyle nadiren değerlendirilen kadınlardandır. Babası yıllarca tehdit ve eve dönüş emirleri vermiştir. İlk çıplak pozunda da mirastan men edilmiştir. Babası yıllarca yaptığı hiçbir şeyi onaylamamıştır.Tek başarısızlığının kendisi olduğunu söylemiştir. Phoebe babasının sevgisini kazanmayı bir türlü becerememiş ve çabalamaktan vazgeçmiştir. Hep işe yaramaz olduğunu söyleyen babası şimdi ölmüştür. Evden kaçtıktan sonra Şikago'ya ilk kez babasının cenazesi için döner. Cenazeye de Fransız kanişi ve Macar sevgilisi ile gelir. Bir an önce gitmek istese de gidemez babası kendisine Cgicago Stars takımını miras bırakmıştır. Bu tecrübenin ona sorumluluk ve disiplin hakkında bir şeyler öğreteceğini düşünerek bırakmıştır. Mirası alabilmesi içinde takımı şampiyon yapmak zorundadır. Phoebe futboldan hiç anlamadığı gibi mirası da umursamaz. Dan Calebow çıkana kadar.

Dan Calebow Chicago Stars Amerikan Futbol Takımının baş koçudur. Beş yıl önce emekliliğe ayrılıp koçluğa geçene kadar Ulusal Futbol Liginin en şatafatlı ve tartışmalı oyun kurucularından biri olmuştur.Buz lakabı ile anılır. Mutsuz bir evlilikten sonra tek istediği bir aile kurabilmektir. Koçluğunun en parlak olduğu dönemde takımın yeni patronu sorumluluğu almayınca onu ikna etmek kendisine düşer. Sonunda Phoebe işin başına geçtiğinde birbirlerinden etkilenecekleri hesaba katmadıkları tek şeydir.

Phoebe dışarıdan bakıldığında güzel,şık giyinen,özgür bir kadın gibi görünse de aslında korkuları olan,sevmeye sevilmeye aç biridir. Futbol hakkında hiçbir bilgisi yokken, insanlar onu küçümserken o elinden geleni yapıp takımın başına geçer. Başarılı olduğu gibi aşkını da bulur.

Kitabı çok sevdim o kadar güzel,akıcı bir kitap ki nasıl bitti anlamadım. Eğlenerek,severek okuduğum bir kitap oldu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »