Aşkın On Kanunu (Bevelstoke #3)

8 puan

Sebastian uyumakta sıkıntı çeken biridir. Yine sıkıntı çektiği bir gecede yazmaya başlamıştır ve önceki kitapta bahsedilen kitapların gizli yazarıdır. Newbury Kontu amcasının iki kızı olan oğlu ölünce mirasa yeğeninin konmasına izin vermektense ölmeyi tercih edeceğini söyleyerek yeni bir eş aramaya girişmiştir. Böylece Sebastian tuhaf ve riskli bir pozisyona gelmiştir. Kont evlenir erkek çocuğu olursa Sebastian Londra'nın yakışıklı, şık ama isimsiz centilmenlerinden biri olacaktır. Oğlu olmazsa ise Sebastian'a miras ve ülkedeki en eski kontluklardan biri kalacaktır. Kimse tam olarak onunla ne yapacağını bilemez. Evlilik yarışındaki en büyük ödül müydü yoksa servet avcısı mı bilinmez. Kimse risk almak istemediğinden her yere davet edilir ve bu durumun keyfini çıkarır. Kontluğun varisi olup olmayacağını ise hiç umursamaz.

Annabel'in soyunda vikont bir büyükbaba olsa da taşralı birinin kızıdır. Hiçbir zaman çok zengin olamasalar da babası ölmeden önce hep idare edebilmişlerdir. Yedi kardeşi vardır. Dört erkek kardeşinin eğitim masrafları diğer masraflar derken en büyük çocuk olarak sorumluluğu alıp iyi bir evlilik yapmak zorundadır. Bu yüzden Londra'ya büyükannesi ve babasının yanına gelmiştir. On iki yaşına bastığından beri vücudu hep dikkat çekmiştir. Çocuk doğurmaya uygun vücudu ve ailesinde ki fazla çocuk sayısından dolayı Lord Newbury'nin yeni gelin adayıdır. Londra'da asla doğru şeyi söylediğinden ya da yaptığından asla emin olamaz. Birini gücendireceği endişesi ile aklındakileri bile söyleyemez. Evine dönmek, ne yaptığını bildiğini hissetmek, insanlardan ne beklemesi gerektiğini bilmek ister. Romantizm ya da gerçek aşkı beklemiyordur ama kendisini sıkıştıran yaşlı Lord ile de olmak istemez. Katıldığı partide konttan kaçıp bahçeye çıkar ve kim olduklarını bilmeden Sebastian ile tanışırlar. Sohbetten sonra Annabel sahip olamayacağı şeyleri düşünerek Sebastian'ın kendisini öpmesini ister.

Annabel öpmek istemediği muhtemelen evleneceği adamın varisi olan öptüğü adamın gerçek kimliğini öğrenir. Öpmek istemediği adamla evlenirse ona varis vermesi gerekecekti ve öpmek istediği adamı mirastan mahrum bırakmış olacaktı. Büyük bir ikileme düşer. Sebastian ile flört etmemesi gerektiğini bilir ama kendisine engel olamaz. Ona ne zaman yakın olsa farklı, özel hisseder ve aşık olur.
Sebastian ise amcası uzak durması için uyarınca Annabel'in kim olduğunu öğrenir. Dedikodular çıkınca Olivia'nın yönlendirmesi ile Annabel'in itibarını geri kazanması için yardım eder. Annabel nefesini keser onsuz yaşayamayacağını anlar, onu sever ve tapar.

Önceki kitaptan daha güzeldi. Olivia ve Harry ikilisi de evli mutlu, çocuklu halde. Yazarın yormayan, kolay okunan bir kitabı daha.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »