Aşkın Kokusunu Aldım (Sancaktarlar Serisi #4)

10 puan

Meral KIR // AŞKIN KOKUSUNU ALDIM 💐💐💐

Öncelikle şunu itiraf etmeliyim ki ben Serra'yı pek sevmezdim. Hatta tam bir anti Serracıydım diyebilirim. Kitabın başlarında fikrim sabit kalırken sonraları öyle bir işledi ki yazar hanım Serra'yı, onu sevmemek sanırım elde değil zira Barış'ta benimle aynı fikirde olmalı ki daha fazla dayanamadı Serra'ya. Detayları okuyunca öğrenirsiniz zaten.

İlk 100 sayfa Serra hakkında gerçekten Barış gibi düşündüm,  çokta kızdım hatta. Sonuçta Fırat kendinden yaşça küçük bir genç adam. Ve Serra bu konuda ser verip sır vermeyen bir kadın. Belki de Serra'yı başlarda sevmememin nedenlerinden biri de buydu. Hem ketum, hem sivri dilli, hem de dediğim dedik ve bazende sinir bozucu.

Fırat ile aralarındaki ilişki bütün gerçekliğiyle gözler önüne serilince yumuşamaya başladı Serra ile ilgili düşüncelerim. Sonraları zaten kendiliğinden geldi. Öyle sevdirdi ki Serra kendini bana. Başlarda aklıma bile gelmezdi ama bolca da gözyaşı döküp, birlikte zırladım Serra ile. Onunla üzüldüm, onunla küfrettim Barış'a.

Yine de Barış şahane bir karakterdi bence. Yaşadığı onca şeye rağmen yine de ayakta dimdik durmuş. Ama benim gözümde onu şahane yapan kesinlikle çok ama çok güzel sevmesi. Adam gibi adam dediklerimizden Barış da. Sevdim mi sonuna kadar sevenlerden.

Şimdi diyeceksiniz ki bütün kitap Barış ve Serra'dan mı ibaretti. Tabi ki de değildi. Bir de Hakan, Dilan ve Suat üçlüsü vardı ki akıllara zarar. Hele ki o küçük şeytan Dilan.

Yazar hanım yine beklenmedik bir sonla şoke etti beni. Hiç ama hiç aklıma gelmeyen ve gelmeyecek olan bir finalle buluştu kitap.
Son 200 sayfa 2 saatte bitti sanırım. Temposu hiç düşmeyen, bir an bile sizi sıkmayan, ne zaman bitecek diye değilde niye bu kadar az bu kitap diye düşündüren, macerayı, aşkı, hüznü, ihaneti, entrikayı ve benim çok ama çok yabancı olduğum polisiyeyi içinde barındıran gerçekten kaliteli bir kitap. Zira polisiyenin "p"sini sevmeyen ben, sanırım bu gidişle yazarımız sayesinde bir polisiye tutkunu olacağım.

Uzun lafın kısası efenim kesinlikle 10 üzerinden 10'luk bir kitaptı. Okumayan kalmamıştır ama ben yine de söyleyeyim kesinlikle okuyun. Pişman olmayacaksınız.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »