Aşkın Kalesi (Carsington Brothers, #5)

5 puan

Lisle Kontu Peregrine Dalmay Mısır'da yıllarca kalmıştır. Aklını ve kalbini Mısır'a vermiştir. Eve dönünce kısa bir süre kalıp Mısır'a dönmeyi düşür ama ailesi göndermemeye kararlıdır.
Bu yüzden Lisle'nin İskoçya'da ki Gorewood kalesine gitmesini isterler. Kalede iki yıldır kimse yaşamaz. Kale eski ihtişamına kavuşsun diye restore edilmesine karar verilmiştir. Fakat orada hayaletler olduğuna dair söylentilerden dolayı işçiler kaleye yaklaşamaz. Lisle'nin gidip denetlemesini isterler. Lisle ise gitmemeye kararlıdır. Gitmeye kararlı başka biri daha olunca işler değişir.

Lisle çocukluk arkadaşı Olivia'nın büyük büyükannesinin doğum günün de yıllar sonra karşılaşırlar. En son beş sene önce gördüğü Olivia' yeniden görünce üstelik çok güzel görünce şaşırıp etkilenir.
Olivia skandalları ile ünlü,birçok nişanı bozmuş ama güzelliği,mirası onu sosyetenin gözdesi haline getirmiştir.
Olivia'nın ailesi skandallarından yorulmuştur. Durulması için evlenmesi gerektiğine inanırlar.
Lisle gelir gelmez Olivia için kavga edince ailesi kızıp para vermeyi keseceklerini söyler. Lisle yıllarca ailesinden sevgi,anlayış görmemiş sadece para vermişlerdir. Eğer para almak istiyorsa ailesinin isteklerine saygı gösterip,İskoçya'ya gidecek,sorumluluk alıp Mısır'a gitmeyecektir.

Evlilik baskısın da olan Olivia evlenince bir daha ilginç bir şey yapamayacak, hep hayalini kurduğu maceralar yaşayamayacaktı. Lisle'nin ailesinin onu İskoçya'ya göndermek istediğini öğrenince hayatının son macerasını yaşamak için kaleye gitmeyi kafasına koyar. Lisle önce bunu kabul etmese de Olivia onu yollara düşürmeyi başarır. Yanında iki yaşlı vampirle.
Yolda yaşadıkları maceralar, kaleye gittikten sonra kalenin düzenlenmesi için çalışmaları ikilinin yakınlaşmasını sağlar.

Kitabı okurken önce çok sıkıldım olaylara çok geç başlandı, başladıktan sonra da bir gelişme olmadı neredeyse hiç olay yok. İkili arasında bir aşk hissedemedim sonu ise görmek istemediğim sonlardan sevemedim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »