Aşkın Baharına Uyanmak

10 puan

Lauren herkesi kendisine aşık eden bir güzelliğe sahip olan ilgileri umursamayan, doğal, gönlü zengin, herkesi olduğu gibi kabul eden biridir. Anne ve babası ölmüş erkek kardeşi ile kalmışlardır. Küçükken kardeşi ile arabada yer kavgası yapmış ve kardeşinin bacağından yaralanıp topallamasına sebep olmuştur. Bundan ve ailesinin ölümünden dolayı hep suçluluk hissetmiş, kendisini affetmemiştir. Bu yüzden evleri olan Rosewood'da hep çok çalışmıştır. Fakat çiftlik yıllar içinde yoksulluk eşiğine gelmiştir. Vasileri olan amcaları tüm miraslarını harcamış kıt kanat geçinmek zorunda kalmışlardır. Bu yüzden yatılı öğrenci almaya başlamışlardır. Amcaları bu ödemeleri de almış ve üstüne Lauren'e yaşlı, bunak bir kont ile evlilik ayarlamıştır. Konta bir varis verecek karşılığında malikane onun olacaktır. İki yıl süren evliliği bunak kocası kendisini tanımadığı, dokunmadığı sahte bir evlilik olunca Lauren pazarlığın kendisine düşen kısmını yerine getiremediğini düşünerek kocası öldükten sonra konteslikten ve mirastan vazgeçmiştir. Çiftliğin ve çocukların bakımı için herkes yeniden evlenmesini ister. Özellikle amcası. Fakat Lauren bir daha evlenirse aşk evliliği yapmak ister.

Alex'in abisi beş yıl önce ölünce düklük ona kalmıştır. Böylece macera dolu hayatı bitmiş, artık dünyayı dolaşacak boş zamanı kalmamıştır. Tüm Britanya'nın en beğenilen kişileri arasındadır. Zengin, yakışıklı, genç bir dük olarak asiller arasında eşi benzeri olmayan biridir. Bir varisi olması gerektiğinden yapacağı evliliğinde iyi bir iş anlaşması olmasını istemiştir. İki aile arasında evliliğin beklendiği ve daha önce abisi ile evlenmek için eğitilmiş nişanlısı ile evlenmeye karar vermiştir. Hayatı yolunda iken ava çıktığı sırada atı sakatlanır ve yardım aramaya çalışırken bir balkabağı tarlasının ortasında yabandomuzunu yakalamak için onu sakinleştirecek bir şarkı söyleyen Lauren ile karşılaşır.

Alex Lauren'in melek olduğunu düşünür. Bugüne kadar kimsenin yapmadığını yapıp kendisine bağıran Lauren'in güzelliği, sesi onu baştan çıkarır. Kendini kaptırır ve büyülendiği Lauren'i tekrar görebilmenin yollarını arar. Lauren'de Alex'i düşünmeden duramaz. Geceleri rüyasında görür, gündüzleri hayalini kurar. Daha önce kimsenin bırakmadığı etkiyi bırakır, çok etkilenir. Kısa görüşmelerle geçen iki haftadan sonra Alex döner. Dört ay sonra amcası Lauren'i para için evlendirmek ister ve Londra'ya bir sezon için gönderir. Lauren evlenmeyi istemese de çocuklar için gider. Fakat tanıştığı her erkeği Alex ile kıyaslar onun gibi bir adamla evlenmek ister. Bir baloda gerçek kimliğini bilmediği Alex ile karşılaşır. Gerçek kimliklerini öğrenirler önce birbirlerine sinirlenseler de aralarında karşı koyamadıkları bir çekim vardır. Alex'in nişanlı olması, siyasi kariyeri aralarında ki tüm engellere rağmen uzak durmaya çalışsalar da birbirlerini düşünmeden yapamazlar. Birde Lauren'in kocasının yeğeni yeni kont Marcus gelir ve evlenmek ister. Alex'in nişanlı olması yetmezken birde Lauren'in nişanlılık engeli çıkar.

Önce kavuşamama, engeller, sırayla ikilinin inatları birbirlerinin peşinde koşma derken nihayet kavuşabiliyorlar. Duygusal, hemen kavuşmanın olmadığı harika bir hikayeydi. Özellikle tanışmaları çok komik ve güzeldi. Alex Serseri Kalbim kitabında ki Arthur'un abisi. Onun kitabında çiftin üç oğlu olduğunu öğrenmiştik zaten. Lauren sık sık İngiliz edebiyatından alıntılar yapan harika bir karakterdi. Amcanın o kadar duygusuzluktan sonra son hali çok ilginçti. Çok keyifli, güzel bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »