Aşkın Ateşi (Ateş Serisi-1)

10 puan

Isabella Gwen Sullivan'ın annesi o altı yaşındayken ölmüştür. Kaptan olan babası Hindistan'a doğru yola çıkar. Isabella'da dadısı ile babasının son seferinden dönmesini beklemeye başlar. Sonra Amerika'ya çok düşkün olduğu halasının yanına gideceklerdir.
Arkadaşı Fredy'nin sevdiği kız ile arası iyi iken birden nişan haberini almıştır. Üstelik bunu gazeteden okumuştur. Kendisini Henfield Kontu Adrian Eaglestone için terk etmiştir. Oda Henfield Kontunun geleneksel yaz balosuna katılmanın bir yolunu bulmuştur. Sevdiği kıza yakın olup,ona ne kaybettiğini göstermek ister. Isabella'dan baloya nişanlısı olarak gelmesini ister. Isabella ise hemen arkadaşının intikamını kendisininmiş gibi benimser. Akıllı bir planla arkadaşının gururunu kurtarabilirdi. Nişanlı gibi davranırlarsa bunun nispet olduğunu anlayabilirlerdi. Bir adım önde olup kızın aklını karıştırmak,pişman olmasını sağlayıp,kıskandırmak ister. Bu yüzden mutlu ve yeni evli bir çift olarak katılmaları fikrini bulur. Böylece ikili Adrian'ın verdiği bir haftalık davete evli bir çift olarak katılır.

Adrian Henfield kontudur. Kumarda rakipsizdir. Onunla düello etmek gibi bir aptallığa girişmek için ya çok aşık ya da çok sarhoş olmak gerekir. Fazlasıyla yakışıklı ve zengindir. Eşi ölünce yıllarca kısa ilişkileri olmuştur.Kadınları hep bir şekilde görmezden gelmiştir. Fakat nişanlısı farklıdır. Onu görür görmez beğenmiş ve istemiştir. Nişanlısından deli gibi hoşlanır. Bir varise ihtiyacı olduğundan kendisine gelin olarak onu seçer. Ama nişanlısının ailesinin zoruyla nişanı kabul ettiğinden haberi yoktur.
Davette nişan duyurusunu yapacaklardır ama davete katılan evli çift işleri tamamen değiştirir. Özellikle deli kızılın yaptığı her şey onu çok etkiler. Bu kızılı ilk kocasının başına şemsiye ile vururken görür. Isabella ise Adrian'ın bu kadar mükemmel olamayacağını düşünür. Onun açıklarını kollayıp,kusurlarını ortaya çıkaracaktır.
Planları güzel ilerlerken bir anda Fredy sevdiği kadın ile kaçınca sorumluluk Isabella'a kalır. Gerçekler ortaya çıkınca Adrian öfkelense de duygularına engel olamaz ve yakınlaşmaları kaçınılmaz olur.

Kitap hem eğlenceli, hem üzücü, hem aşk dolu bir kitaptı. Nasıl bittiğini anlamadığım bir kitap oldu.Çok beğendim.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »