Aşka Düşünce (The McCarthys of Gansett Island #2)

8 puan

Janey haftalarca, aylarca ayrı kaldığı stajyer doktor nişanlısına yıl dönümlerinde sürpriz yapmak için evine gider fakat nişanlısını alması için yardım ettiği yatakta başka bir kadınla yakalar. On üç yıldır birlikte olduğu nişanlısına destek olmak, daha fazla ilgi isteyerek strese sokmamak istemiştir. Onun bütün mazeretlerini kabullenmiş, ikisi birden okursa kredilerin zorlayacağını söylediği için en iyi veterinerlik okuluna gidebilecek notlara sahip olduğu halde adadaki veterinerin muayenesinde teknisyen olarak çalışmaya razı olmuştur. Tüm fedakarlıklarına rağmen gördüklerinden sonra yıkılmış bir haldeyken arabası da bozulunca Joe'i arar.

Joe Gansett Adası feribot şirketinin sahibi ve kaptanıdır. En iyi arkadaşı Mac'in kız kardeşi Janey'e yılardır aşıktır. Onu hep istemiş, aldığı nefesten daha fazla istemiştir. Janey'in kendisine ihtiyacı vardır bu sözleri ondan duyabilmeyi uzun bir zaman hayal etmiştir. Hemen yardımına koştuğu Janey'in kendini toplayana kadar evinde kalmasını ister. Janey'in çevresinde olmak bile acı verirken evinde, yanında olmasının hata olduğunu bilse de dayanamaz. Asla birlikte olamayacağı bir kadını severek hayatının yarısını geçirmiştir. Şimdi yanındadır ve bu kadarı bile yeterlidir. Uzun zaman önce Janey'in kalbinin parçası olduğunu kabullenmiştir. Hayatta en çok sahip olmak istediği kişi şimdi yanındadır ve kendisinden uzak duramaz.

Janey Joe'nun ilgisinin arkadaşının kız kardeşine duyduğu ilginin ötesinde olduğundan şüphelenmiş, son birkaç yıldır bir araya geldiklerinde hissettiği titreşimlerin derinine inmeye gerek duymamış, her sadık nişanlının yapacağı gibi durumu yok saymıştır. Fakat Joe ile kalınca çekime karşı koyamaz. Kısa bir süre kendilerini dünyadan soyutlarlar. Janey daha önce hiç hissetmediklerini hisseder daha fazlası için hazır olmasa da on üç yılını yanlış adama harcadığını anlaması için Joe ile iki gün geçirmesi yeter.
Joe'nin daha önce birçok ilişkisi olsa da hiçbiri önemli olmamış, Janey'den başkasını gözü görmemiştir, sadece onu ister. Yıllarca umarak, dileyerek bekledikten sonra hayalleri gerçek olur. Ufak pürüzler olsa da ikili halletmenin yolunu bulur. Joe'nin hayattta en çok istediği, ihtiyaç duyduğu, dünyadaki her şeyden daha çok ve daima seveceği kadın artık yanındadır. Janey ile birlikte olmak için dünyanın her yerine gitmeye hazırdır. Janey ise nihayet hayallerini gerçekleştirmeye karar verir ve Joe olmadan bir hayat düşünemez hale gelir.

Akıcı, kolay okunan, güzel bir kitaptı. Joe harika bir erkek yazarın erkek karakterleri ve aşkları okunmaya değer. Bu kitapta evlenen Mac ve Maddie ikilisi de bol bol var.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »