Aşk Seni de Vurur (Higlands' Lairds, #3)

10 puan

St.Biel prensesi Gabrielle çok güzel ve birçok talibi vardır. İngiltere'deki herkes onun kim olduğunu bilir. Güzelliği efsanevidir. Taliplerinden iki tanesi ise hiç vazgeçmez. İngiliz Baronları Percy ve Coswold sürekli birbirleri ile atışıp geri adım atmazlar. İki adam arasında zaten büyük bir rekabet vardır. Her konuda sertçe mücadele etmişlerdir ama her şeyden çok istedikleri tek şey Gabrielle'dir. Gabrielle'nin kendisine çok düşkün olan babası ise kızı için en iyisi olduğunu düşünerek kızını İskoçya'lı bir bey ile nişanlar. Kralda bu evliliği fazlasıyla ister. Böylece Gabrielle düğünü için muhafızları ile İskoçya'ya doğru yola çıkar. Gabrielle daha gidemeden nişanlısı ölür. Ayrıca yolda Colm'un kardeşi Liam'ın hayatını kurtarır ve bir anda her şey alt üst olur. Belalıları yine olaylara dahil olur hala Gabrielle'ı elde etmeye kararlıdırlar ama ummadıkları olaylar olur.

Gabrielle uğradığı iftira sonrasın da her şeyini kaybeder. Dakikalar öncesinde onunla evlenmek isteyen dört adam varken iftira her şeyi değiştirir. Ülkesinden gönderilir istenmeyen kişi olur. Kimsesiz kalır. Evi, ülkesi, kralı, unvanı kalmaz. Birden insanlar ona tükürmeye, vurmaya, taşlamaya başlar. Sevilen, mutlu, geleceği için umutlu biriyken bir saat içinde nefret edilen geleceği olmayan biri olmuştur. Orada onu koruyabilecek tek akrabası kuzeninin kocası Brodick olduğundan duruma el atar. Gabrielle'nin onurunu koruyacak bir eşi yoktur ve ona bir eş bulur.
Her şeye rağmen güçlü bir şekilde ayakta duran Gabrielle'nın imdadına acımasız, Herkül kadar güçlü, yenilmez, yakalanması ya da esir alınması imkansız Colm MacHugh yetişir. Colm Gabrielle'i kurtarır. Brodick'e ödemesi gereken bir borç vardır ve karşılığını evlenerek verecektir. Colm diğer klanların saygı duyduğu ve çekindiği biridir. Gabrielle ile evlenirse herkes onun masum olduğuna inandığını düşünecektir. İsmini vererek de onurunu kurtaracaktır. Bu yüzden ikili evlenir ve maceraları başlamış olur.

Gabrielle'nin muhafızları harikaydı kocasının koruyacağından emin olduktan sonra gitmeleri olayı çok hoştu. Bir de kitapta gizemli St Biel hazinesi var oldukça olaylı. Unutulmaması gereken başka bir olay da Fidye kitabında ki Gillian Gabrielle'nin hiç görmediği ama en sevdiği kuzeni. Gillian olmasa da Brodick bol yer kaplıyor kitapta.
Yazarın kitaplarını genelde beğenirim ama bu kitap çok az geldi. İkiliyi çok az okuyabildim zaten geç tanıştılar kitapta kısaydı şöyle doya doya ikiliyi aşklarını okuyamadım fakat her şeye rağmen kitap çok güzeldi keyifle okudum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »