Aşk Başka Bir Şey

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2018/05/ask-baska-bir-sey-fatih-murat-arsal.html

Daha önce Fatih Murat Arsal'ın kitaplarını okuyanlar bilirler ki genel olarak karakterler birbirlerine benzerdirler ve olay örgüsünü, ne olacağını tahmin edebilirsiniz. Fazla klişe geliyor değil mi? Ama FMArsal kalemine aşkı yazan adam demelerinin yanında klişeleri sevdiren yazar da denmeli bence.
Her kitapta beni ne beklediğini biliyorum ama yazarın romanlarının çıkmasını büyük bir hevesle takip ediyorum uzun zamandır. Yayınlanmış olan tüm kitaplarını severek okudum. Özellikle çoğunu internette yayınlanırken okusam da kitap halini ellerimin arasına almak da ayrı heyecan vericiydi.
Tabi ki bu kitabı da beni yanıltmayacak bir biçimde oldukça çok sevdim.
Ana karakterlerimizden Işıl'ın kardeşi İsmet'in sorumsuzca yol açtığı trafik kazasından sonra diğer ana karakterimiz Harun'un kardeşi ve ailesi ölürler, kendisi de çok riskli bir ameliyata girer yaralarından dolayı. Işıl, kardeşini hapisten çıkarabilmek için aylar sonra Harun'un kapısını çalar. Harun'da kadını başından savmak için onun hiç kabul edeceğini düşünmediği bir teklifte bulunur. Tabi Işıl, kardeşini hapisten kurtarmak için kabul eder bunu.
Romanın her bir sayfasını ayrı heyecanla çevirdim. Harun, kesinlikle FMArsal kitapları arasındaki favori üç erkek karakterim arasına yerleşti. Adamın ailesi ölmüş, kendisi ve babanesi koskoca soyda tek kalmışlar, Işıl onun kendine olan davranışlarını öpüp başına koymalıydı hala diyor ki sen bana neden böyle davranıyorsun ki adam da gayet normal davranıyor. Harun'a da sürekli laf söyleyen kendisi. Bir de başlarda bir aile yok oldu başkası da mı yok olsun diye sürekli İsmet'i kurtarmanın peşindeydi. Bırak da cezasını çeksin işte. Öyle alkol alıp arabayı hızlı kullanınca bir şey olmaz denmiyor işte. Zaten o İsmet karakterini de günahım kadar sevmedim. Başına gelen her şeyi hak etti.
Kadın karakter birkaç kısımda hal ve tavırlarıyla beni çok sinirlendirse de bütün olarak bakınca aralarında ki kimyayı çok beğendim. Kim bilir daha neler neler olurdu da işte bu Işıl'ın tavırları yüzünden garibim Harun'a oldu olan.
Işıl'ı sahiplenme biçimi, onu düşünmesi, aralarındaki ilişkide ki tavrı, her şeyiyle Harun'u seveceksiniz diye düşünüyorum.
Sonuç olarak yine çok sıcak bir aşk hikayesi okudum. Karakterler yine samimiydi, yazarın üslubu ise çok içten. Sevenlerine tavsiye ederim daha önce hiç okumamış olanlar içinse bu kitap güzel bir başlangıç olur.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »