Aşk Affetmez (The Rules of Scoundrels, #3)

10 puan

Sıra Düşmüş Melek'in ortaklarından Temple'nin hikayesinde.
On sekiz yaşında ki William Harrow'ın Lamont Dükü babası evlenecektir. Dördüncü üvey annesi on altı yaşında,bir bankerin güzel ve zengin kızıdır. Diğer üvey annelerine yaptığı gibi düğünden önce tanışmak istemez bu görevi gece gerçekleştirecektir.
Geceyi bir kadınla geçirmiştir. Kadınla odasına çıktığını, viski içtiğini hatırlar ama sabah uyandığında kadın yoktur. Üstelik hiçbir şey hatırlamaz. Bir anda yatağın kendi yatağı olmadığını, çıplak ve yatağın kan içinde olduğunu fark eder. Yatak Mara Lowe'nin üvey annesinin yatağıdır. O artık üvey annesini öldüren Katil Düktür. Bu yüzden sosyeteden dışlanır.
On iki yıl içinde Düşmüş Melek'in ortaklarından olur. Orada adamlar her şeylerini kaybettiklerinde ring son çareleri olur. Yani Temple'nin hüküm sürdüğü yeraltı dünyası. Kaybettiklerini tekrar kazanabilmeleri için tek bir seçenekleri vardır. Temple ile dövüşüp onu yenmek. Şimdiye kadar Temple'i kimse yenememiştir. On iki yıldır dövüyordur. Doğuştan hakkı olan dünyayı geri kazanmak için.

Mara ise babasının annesi ve kendilerine yaptıklarından sonra onun gibi zalim biri ile evlenmektense bir plan yaparak kaçmak ister. Amacı öldüğünün düşünülmesi değildir ama afyonu ve kanı fazla kaçırınca böyle düşünülmüştür. Bu yanlış anlaşılmayı düzeltmek içinde bir girişimde bulunmamıştır. On iki yıl sonra işlettiği yetimhanede kalan çocukların babalarının bıraktığı para ve kendi parasını verdiği kardeşi paraları kumarda kaybedince Temple'nin karşısına çıkar. Kardeşinin kaybettiği para karşılığında kimliğini açıklayıp Temple'nin aklanmasını sağlayacaktır.
Temple intikam istediğinden Mara'dan görüntüde metresi olmasını ister. Bu sayede sürekli bir araya gelen ikili sürekli geçmişte ki olaylar, meydan okumalar, yaralanmalar ve boş durmayan kardeş ile uğraşmak zorunda kalır. Bir de araya aşk girince yenilmez Temple bir kadın tarafından yenilmiş olur.

Kitabı sevdim kurguda karakterlerde çok güzeldi. Diğer ortakların ve eşlerinin de yer aldığı onlardan da haberdar olduğumuz bir kitaptı.
Kumarhanenin isminde bir türlü sabit kalınmaması ise sinir bozucu bir karar verilsin artık.
Aslında Mara'nın babaları öldükten sonra bile yanlış anlamayı bilmesine rağmen ortaya çıkmaması kötüydü. Kitapta sık sık belirtildiği gibi Temple'nin hayatını mahvetti. Bu gerçek olsa da kızamıyorum sonuçta bu günlere gelebilmesine neden oldu. Aşkı yine çok güzel işlemişti yazar.
Ayrıca sonra ki kitapta ki sürprizi okumak için sabırsızlanıyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »