Asil Aşk (Royally 2)

7 puan

Prens Henry'nin abisi aşık olup evlenerek tahttan çekilince Henry Wessco tahtının varisi olmuştur. O günden sonra en çok duyduğu şey meşru varisin doğru düzgün davranması gerektiği olmuştur. Henry ise kendisine söyleneni yapma konusunda asla iyi olmamıştır. Hep tersini yapmıştır. Artık eğlenceli, kaygısız Henry olamazdı. Halkı ona güveniyor ve onları geleceğe taşıyacağına inanıyordur. Ülkesi için büyük asil umut olması gerekiyordur. Nefret ettiği politika artık hayatıdır. Öğrenmesi gereken büyükannesinin sürekli gönderdiği yüzlerce kural ile boğuşur.
Hayatı böyle geçerken bir yapımcı gelir ve kraliyet ailesine özel bir program hazırlandığını söyler ve programın yıldızı olmasını ister. Asil soydan gelen yirmi güzeli bir kaleye koyacaklar ve Henry'de kendisine ilgi göstermelerine izin verecektir. Bir ay sonrada kraliçesini seçecektir. Önce ilgilenmez ama darmadağın bir haldedir. Kafasını toplaması için kraliçenin sürgüne gönderdiği kalede artık kabullenme zamanının geldiğini anlar. Başarısız olacaksa da bunu kendi tarzıyla yapacaktır. Mükemmel Çift: Kraliyet ailesi fikri muhteşem görünür ve kabul eder.

Sarah kontes kızı olan bir kütüphanecidir. Tanıdığı insanların yanında rahatken yeni öngörülemez durumlar onu endişelendirir. Fazlasıyla utangaç biridir. Annesi ve kız kardeşi ile birlikteyken evlerine bir yapımcı gelir. Kardeşi Penelope ile Mükemmel Çift programına katılmalarını ister. Sarah istemez ama Penelope bu sektörde kariyer fırsatı yakalamak istediği için katılmayı çok ister. Anneleri ise ona göz kulak olması için Sarah'da katılırsa kabul eder. Kardeşi ısrar eder ve Prens Henry tüm yarışmacıları işten, okuldan, diğer sorumluluklardan muaf tutan bir bildiri imzalamıştır. Sarah bu resmi kraliyet kararını duyunca işi için topluluk önünde konuşma yapmaktan kurtulmak için kardeşi ile onun asistanı olarak gitmeyi kabul eder.

Böylece program başlar. İlk gecenin sonunda Henry kalmasına karar verdiği her yarışmacının yastığına cam ayakkabı şeklinde kolye uçları bırakarak sayıyı on kişiye düşürür. Kraliçe olacak kişiye elmas tacı verene kadar her gece aralarından bir kişinin ayrılacağı programda en çok ilgisini çeken farklı, kitap kurdu Sarah olur. Odasındaki kameralardan, peşindeki kadınlardan kurtulmak için Sarah'ın odasına sığınır ve böylece ikili bol bol vakit geçirmeye başlar.

İkisi de birbirinden hoşlanıyordur ama Sarah Henry'nin şimdi böyle düşündüğünü onun bir kitaptaki karakter gibi bencil, sorumsuz, düşüncesiz olduğunu karakterin kitaptaki kadın karakteri mahvettiği gibi kendisini mahvedeceğini, kalbini kıracağını bilir. Deneyimsiz, entelektiel kadın ve çapkın adam hikayesi yürümezdi. Onunla olamazdı başka bir kitap karakteri gibi ciddi, sıkıcı ama güvenilir, istikrarlı, romantik, seven bir adam ile birlikte olması gerektiğini bilir. Hayatını böyle seviyordur ama Henry onun bir hayatı olmadığını, kitapların arkasına gizlendiğini düşünür. Onu sevmek için kitapların arasından gelecek bir kahraman yoktur ama Henry canlı bir şekilde karşısındadır. Sarah her şeyi kabullenip cesur davranmaya karar verir ve ikilinin ilişkisi başlar. İkili birbirine iyi gelir. Henry'nin vurdumduymaz halinin arkasındaki gerçek kişiliği ortaya çıkar. Sarah utangaçlığından kurtulmaya başlar. Henry abisinin her şeyden nasıl vazgeçtiğini nihayet anlar. O da sevdiği kadın için adından, unvanından, tacından vazgeçer ülkesini değiştir hatta öldürürdü. Sarah ile yasalara uyduğu için değil onunla istediği için evlendiğini tüm dünyanın bilmesini istediğinden yasayı değiştirmek ister. Sarah için daha iyi bir adam olmak ister. Çapkın prens sessiz kız tarafından ehlileştirilir ve mükemmel eşini bulur. Sarah için macera, eğlence, heyecan dolu bir hayat binlerce kitabın sayfasını doldurmaya yetecek kadar mutluluk vaat eder.

Aslında konusu ilk kitaptan daha güzel olsa da karakterler ilk kitaptaki kadar iyi olmadığından ilk kitaba göre daha kötüydü.
Prenslerin aşklarını kabul etme konusunda sıkıntı yaşamayıp hemen kabul etmeleri serinin en güzel yanı. Henry'nin kendisi dahil gelecekteki tüm varislerin istediği kişiyle evlenebilecekleri yasayı yapabilmesi saçmaydı Nicholas ve Olivia çifti harcandı. Neyse ki Olivia hamile ve ikili fazlasıyla mutluydu.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »