Aşıklar İçin İstiridye (Modern Love Story #1)

7 puan

(Spoiler içerir)

Konusunu kitabın arka sayfasından okuyunca Gil'in Selah'ın arkadaşı olduğunu diğerlerini tanımadığını düşünüyor insan. Ama Gil aynı zamanda Maggie'nin eski aşkıdır ama 20 yıl önce birbirlerine sevgi sözcüklerini söylemeye cesaret edemeden ayrılmışlardır. Ama yıllarca birbirlerini gizli gizli düşünmüş, ortak arkadaşları vasıtasıyla gizli gizli takip etmişlerdir.

Kitaptaki karakterlerimiz 40'lı yaşlarda (yani benim yaşlarımda ama ben okurken onları hiç yaşıtım gibi hissedemedim, sanırım kültürel farklardan dolayı). Yıllarca ara ara görüşmüşler. Maggie zor zamanlar geçirip biraz rahata erince arkadaşlarını yaşadığı adaya davet ediyor ve diğerleri de adada inzivaya çekilen arkadaşlarını ziyarete gitmeye karar veriyorlar. Hepsi değişik tipler. Selah takma isimle aşk romanları yazan bir profesör, evlilikte sorunları olan ama bunu maskeleyen bir mükemmel çift Ben ve Jo, evli bir gay çift Quinn ve Ryan ve Maggie'nin eski aşkı boşanmış Gil. Ve tabi Maggie'ye her konuda yardımcı genç komşu John'u da kitabın karakterleri arasında saymak lazım.

Kitabı bir Amerikan filmi seyreder gibi okudum. Aslında konusunu çok seveceğim bir film de değildi. Çok sıkıldım okurken, çünkü konu, konuşmalar çok basmakalıp, sıkıcıydı. Yıllarca televizyonlarda seyrettiğimiz filmler gibiydi ve kitap olduğu hissini veremedi. Bir kitabı okurken hissedeceğimiz duygu yoğunluğu satırlarda yakalanamamıştı. Sabah kalkıyorlar kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği. Arada bu yemekler sırasında yapılan konuşmalar. Bir de yediklerini eritmek için koşuya, yürüyüşe çıkmalar. Evde yiyecek bitince markete yiyecek almaya gittiklerini bile yazmış yazar bir bölüm olarak. Bolca konuşma yine.

Bir de kitabın adı olan istiridye konusu. Aslı deniz tarağı.

Sanırım bir daha okumayacağım yazarlar listesinde. Sanırım değil kesinlikle, çünkü okunmayı bekleyen onlarca kitap var.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »