Asi (MacLeods of Skye Üçlemesi, #1)

10 puan

Rederick MacLeod'ın kız kardeşi Margaret bir kaza sonrası tek gözünden yaralanmıştır. Sleat MacDonald'da de onunla alay edip nişanı bozmuş Margaret'i tek gözlü bir adamın çektiği, tek gözlü bir at ve yanında tek gözlü bir köpekle göndermiştir. Bunu yapmasında ki amaç Rory'nin karşılık vermesiydi. MacLeod'lar da bunun intikamını almaya kararlıdır.
İki yıl MacLeod ve MacDonald'lar arasında süren savaşa Tek Gözlü Kadının Savaşı denilmiştir. Rory kardeşi Margaret ve MacLeod'lara yaptıkları yüzünden Sleat'ı ortadan kaldırma yemini etmiştir. Düşmanını ele geçirmeye çok yaklaşmıştır ki Sleat krala gitmiş Kral James'de duruma el koymuştur. Kral kavgaya son vermek, kan davasını bitirmek için evliliğe karar vermiştir. Bu yüzden Rory ile Isabel MacDonald'ı nişanlandırmıştır. Rory bir yıl sonra krala borcu bitince planını uygulayacaktır. Sleat temizlenmedikçe, MacLeod'ların hakkı olup MacDonal'ların elinde tuttuğu Trotternish yarımadası tekrar ellerine geçmedikçe rahat uyumayacaktır. Güzel bir yüz onu görevinden alıkoyamazdı.

Isabel, MacLeod reisiyle nişanlanmıştır. Bu nişana kral iki klan arasında ki iki yıl süren uzun ve zor olan kan davasını bitirmek üzere aracı olmuştur. Isabel'in klanını kurtarmak için dayısı tarafından verilen gizli bir görevi vardır. Düşmanının kalbine girecek, uğruna geldiği şeyi bulduğunda nişanı bozacaktır. Klanına yardım edip kraliçe Anne'in nedimesi olarak saraya gidecektir. Yalnızca babası, abileri ve dayısı bu nişanın gerçek amacından haberdardır. Ona hiçbir zaman fazla ilgi göstermeyen babası istemiştir. Hiçbir zaman ailesi için önemli olmamıştır. Babasının yardımına muhtaç olması, böyle önemli bir görevin verilmesi onu heyecanlandırmıştır. Daha önce ailesini etkilemek için çok uğraşıp başaramayınca hemen kabul etmiştir. Ailesinin saygısını kazanıp değerli olduğunu kanıtlayacaktır. Erkeklerin üzerinde anlayamadığı tuhaf bir etkisi vardır. Ağızlarını açık bırakır, sürekli bakışları üzerinde olur. Etrafında akılsız gibi dolaşmayan tek genç erkekler abileridir. Sadece dış görünüşe önem verilmesinden sıkılmıştır. Dışında ki güzel kabuğun içine de bakılmasını, erdemlerini ve hatalarını görmek isteyebilecek birisiyle tanışmayı arzular. O kadar uzun zamandır ailesinin ilgisini çekmeye çalışmıştır ki en sonunda en az değer verdiği şey için ailesinin kendisine değer verdiğini görmek canını çok acıtır ama görevini tamamlamaya kararlıdır.
Rory'nin de palanlarından vazgeçmeye niyeti yoktur. İkisi de görevlerini yerine getirmek isterken karşı koyamadıkları duyguları ortaya çıkınca görev ve aşkları arasında mücadele etmek zorunda kalırlar.

İkiliye bayıldım yazar öyle güzel iki karakter ve aşk yaratmış ki sevmemek elde değiil.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »