Arzu Şövalyesi (All the King's Men, #1)

10 puan

Catherine Rayburn İngiltere ve Galler sınırı arasında ki stratejik alanda bulunan kalelerden birinin tek varisidir. Bu yüzden kralın isteğiyle on altı yaşındayken evlenmiştir. Kocası kocalık görevlerini yerine getiremediğinde onu hep dövmüştür. Varis ister ve Catherine hamile kalamayınca daha çok saldırganlaşmıştır. Catherine artık kendisini öldüreceğinden korkmaya başlar. Yine kocasının kendisini yaraladığı bir zamanda evlerinde bulunan çocukluk arkadaşı prensin bıraktığı şövalye ona yardım eder. Şövalye hayatını kurtarması için başka bir adamdan hamile kalması gerektiğini söyleyince şövalyeyi ikna eder ve ondan sonra hamile kalır. Hamile kaldığında kocası dayaklara bir son verir yeniden çocuk istediğinde ise dayaklar yine başlar. Beş yıllık evliliği hep böyle kötü geçmiştir. Artık dayanamaz ve kocasının Galler isyancılarla buluşacağı yeri öğrenir. Bu ihaneti casusluk yaptığı prense söyler. Bu mesajla hain kocası yakalanıp idam edilir. Ayaklanmanın ortasındayken kral Henry sınırda ki Ross Kalesi'ni bir kadının ellerine bırakamaz. Bu yüzden kalenin kontrolünü sadakatini kanıtlamış,toprak sahibi olmak isteyen ve toprağını elinden kimsenin almasına izin vermeyecek William Neville FitzAlan'a verir.

William'ın annesi kendisinden yaşlı FitzAlan ile evlenmiştir. Kocası krala karşı gelmiş topraklarının çoğuna el konulmuştur. Annesi de yeni bir koca arayışına girmiştir. Kocası ölüm döşeğindeyken yeni ölen Northumberland ile ilişkisi olmuştur. Kocasının cenazesinden birkaç hafta sonra hamile olduğunu anlamıştır. Sevgilisi daha varlıklı bir dulla evlenince oda kocasının ölüm döşeğinde kendisini hamile bıraktığı yalanını uydurmuştur. Bu yüzden annesinin kocasının adını taşır.Gerçek babası da şövalyelerinden biri ile annesini evlendirmeyi planlamıştır. Herkes gerçek babasını bilir ve annesi de altı yaşındayken onu babasının yanına gönderir. Bu yüzden hayatı zorlu geçmiştir.
Düşmanının kanı hala cüppesindeyken yeni toprağını almaya gider. Hainin karısının kaderini de kral onun ellerine bırakır. William da daha kadını görmeden evlenmeye karar verir. Kocasının ölüm haberini şükürler olsun diye karşılayan Catherine zaten hastadır ve bir de kir ve kana bulanmış William'ı görünce bayılır. William ise hep düşlediği kadını karşısında görünce çok şaşırır. Yıllar önce Catherine evlenmek üzere iken ikili ahırda karşılaşmışlardır. Catherine o zaman evlenmek istemez. Özgürlüğünün son saatlerini yaşamak için at ile gezintiye çıkar ve ona eşlik eden William olur. İkili o gece bir öpücükle ayrılır. O zamanlar William topraksız bir şövalye olduğundan Catherine'i evlilikten kurtaramamıştır ama yıllar boyunca o gecenin hayali ile yaşamıştır. Catherine'i görür görmez tanır. Catherine sık sık o gecenin hayalini kurup mutsuz olduğunda rüyalarını görmüş olsa da William'ı tanımaz.Önce evlenmeyi istemez ama oğlu için evlenmeyi kabul eder. Böylece bir günde dul kalır ve yeniden evlenir.

Catherine'nin kocasına ihanet etmesi önce William'ı korkutur. Yaşadıklarını öğrendikten sonra korkularına,kabuslarına karşı sabırlı olur. Ona kendi isteği ile gelmesini bekler. Hem kendi yaralarını hem karısının yaralarını iyileştirmeye çalışır. Tam araları düzelmeye başlamışken sevgi sözcükleri gelmişken William'ın kıskançlıkları başlar. Catherine'nin çocukluk arkadaşı prens ile samimiyetini bile kıskanır. Güvenmez. İkilinin çalkantılı ilişkisi, kaçırılma olayları,yanlış anlamalar, o dönem şartları, savaş ortamının getirdiği karışıklıklar derken nihayet mutlu son gelir.

William'ın annesinin gönderdiği kardeşi Stephen ve Catherine'nin oğlu Jamie'de renk katıyor kitaba. Kitap dolu dolu bir kitap. Kitap yarılandığın da daha ne olacak ki düşüncesi gelse de olaylar eksik olmuyor. William'ın güvensizlikleri,şüpheleri ikilinin bazı davranışları sıksa da kitap güzeldi. Catherine baya baskın bir karakterdi. Kaçırılma olayından sonra hemen birkaç sayfada gelen bir kurtarma olayının olmaması iyiydi. Daha gerçekçi oldu. On iki yıl sonra ki finalde çok güzeldi. Prens Harry dört sene önce kral olmuş Catherine,annesi ve baş rahibe Stephen'i evlendirmeyi kafaya takmış durumdadır. Bu sonra ki kitabın sinyallerini veren sondan dolayı ikinci kitabı merak ediyorum. Beğenerek okuduğum güzel bir hikayeydi.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »