Arzu Şövalyesi (All the King's Men, #1)

7 puan

William FitzAlan, savaştaki galibiyetinin ödülü olarak sınır kalelerinden birine sahip olur. Tabi gelenler bununla sınırlı kalmaz, kalenin leydisi, öldürülen isyancılardan biri olan Rayburn’un karısı hakkında iki seçeneği vardır. Ya onunla evlenecek ya da kadın kuleye kapatılacaktır. Onunla evlenmek üzere kaleye doğru yola çıktığında kendisini bekleyen asıl sürprizden tamamıyla habersizdir. Catherine ise, kocasına ihanet ederek onu ifşa etmiştir. Kocasının gelip onu ihaneti yüzünden öldüreceğinden endişelenirken kalenin kapılarının ardındaki yabancı ona iki seçenek sunar. Ya onunla evlenecektir ya da hayatının sonuna kadar oğlundan ayrı kalarak kuleye hapsedilecektir.
Ortaçağ kitaplarını oldukça seviyorum. Bu kitabın yazıldığı dönemde ise bir isyan söz konusu. Karakterlerimiz de bu isyanın tam ortasında. Aslında kitabı beğendiğimi söyleyebilirim ama tatmin edici bulmadım. Karakterlerin içine tam giremedim, bazı olaylar çok hızlı bazı olaylar çok yavaş gelişti diye düşünüyorum. Okurken bu eksikliği kesinlikle hissettim.
Kitap All the King's Men serisinin ilk kitabı. İkinci kitap ise William’ın kardeşi Stephen’a ait. Onun başına gelecekleri merakla bekliyor olacağım kitapta sevdiğim karakterlerden biri oldu.
Sizi yormayan bir kitap arıyor iseniz Arzu Şövalyesi seçenekleriniz arasında olmalı en azından yazarı denemek açısından. Ben Koruyucu kitabını beğenmiştim aslında, umarım bu kitapta şikayet ettiğim şeyler ile ikinci kitapta karşılaşmam. Aslında bayağı umut edici bir yazar özellikle seçtiği konular ile. Kitap sürekli bir aksiyona sahipti olaylar durmuyordu, bu sayede okurken sıkılmadım . Ama o olaylar olurken karakterlerin anlatımının yukarıda da dediğim gibi eksik kaldığını düşünüyorum.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »