Artık Benimsin (MacLean Curse Serisi #1)

8 puan

Fiona MacLean en küçük erkek kardeşi ölünce diğer erkek kardeşlerinin çılgınca bir şey yapmaması için evlenmeye karar verir. Damadı Jack Kincaid'i ise sürükleyerek evlenmeye götürür.
MacLean'lar ile Kincaid'ler uzun yıllar boyunca düşmanlardır. En küçük kardeşleri Callum Kincaid'lerden Jack'in üvey kardeşinden gelen hakareti kaldıramayıp karşılık verince kavganın sonu ölüm olmuştur. Böylece asırlık kavga yeniden alevlenmiştir. Diğer kardeşleri intikam istediğinden Jack ile evlenirse Jack ve ailesi ailelerinin bir parçası olacağı için intikamdan vazgeçeceklerdir.
Ayrıca evlenirse üzerlerinde ki lanetin kalkacağına da inanır. Lanet büyük büyükbabasının öfkesi,bencilliğinden tiksinmiş bir cadı tarafından yapılmıştır. MacLean ailesinin her üyesine havayı etkileme gücü vermiştir. Ne zaman bir MacLean öfkelense evlere yıldırım düşüp yangın çıkar, seller her yeri mahveder. Kardeşi ölünce de lanet başlamış günlerce yağmur,fırtına durmamış, oraya yakın köyler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalmıştır.
Laneti bozmanın tek yolu bir neslin tüm üyelerinin çok büyük bir iyilik yapmasıdır. Şimdiye kadar bunu başaran olmamıştır. Fiona başarabileceğini düşünür.

Jack Kincaid on beş yaşına geldiğinde üvey babası ile yaşayamaz hale gelince evi terk etmiş evine nadiren gitmiştir. On dokuz yaşında taş kalpli bir serseri, kumar bağımlısı olarak ün kazanmıştır. Yirmi iki yaşında evine yaptığı bir ziyarette Fiona ile tanışınca bir hafta içinde onun doğru kişi olduğuna karar verip Fiona'ı kaçmaya ikna etmiştir. Ama ayarladıkları gece Fiona gelmemiş bir gök gürlemesi ile erkek kardeşlerini göndermiştir. Kardeşleri Fiona'nın gelmeyeceğini söyleyerek, gelmeyeceğini yazdığı mektubu vermişlerdir. Bu olaydan sonra Jack kadınlara bağlanmadan ciddi olmayan ilişkiler yaşamaya başlamıştır. On beş yıl sonra Fiona yeniden hayatına girince üstelik onu bilinci yerinde değilken evlenmek zorunda bırakınca önce evliliği iptal etmek ister. Fakat Fiona herkese hamile olduğunu söylediğinden bu evliliği bir süre devam ettirmeye karar verir. Fiona gerçekten hamile kalınca hayatından çıkacaktır. Bunu kabul ederek başladıkları evlilikleri aralarında ki büyük çekimden dolayı düşündükleri gibi olmaz. Evliliğe alışma çabaları,ikilinin arasına girmeye çalışanlar, Jack'in Fiona'ı öfkelendirdiğin de bol bol nasiplendiği lanet yağmurları ile kitap hemen bitiyor.

Kitap detaylı bir kitap değil hatta çok yüzeysel sonu ise çok çok yetersiz hiç sevmediğim sonlar. Tüm kişiler, tüm olaylar öyle kaldı bir iki cümle ile bitirildi hiç sevmedim bu sonu. İkiliyi aralarında ki rekabeti sevdim lanet olayları ise çok güzeldi. Sıkmadan, şimdi ne olacak diye düşündürmeden hemen biten kitaplardan.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »