Artık Benimsin (MacLean Curse Serisi #1)

6 puan

MacLean ailesinden Callum’un ölümü üzerine MacLean ve Kincaid aileleri arasındaki kan davası yeniden alevlenir. İskoçya’nın bu iki hırçın ailesinin kinlerinin önüne geçebilmek için yapılabilecek tek şey ise Fiona MacLean’a göre, bir Kincaid ile evlenmesidir. Bunun için ideal adayı ise eskiden aşık olduğu fakat daha sonra öğrendiği şey ile ayrıldığı Jack Kincaid’dir.

Kitabın konusu ve giriş bölümü bana epey eğlenceli bir hikaye izlenimini vermişti. Teknik olarak öyle oldu da, bir oturuşta bitirdim diyebilirim. Fiona’nın ağabeyleri favori karakterlerim oldu neredeyse, birbirleriyle atışmaları, genel olarak oldukları sahneleri okumak benim için çok keyifliydi. Fiona ise kitapta sıkça vurgulandığı gibi inatçı bir MacLean kadını. O yüzyılın şartlarını da dikkate alırsak oldukça tehlikeli işler yaptı kitap boyunca. Jack ise, sevdiği kadın tarafından basit bir gerekçe ile terk edilmesinden sonra hovarda yaşamına atılır ve bu durum uzun yıllar boyu, karanlık bir ormanda yaptığı yolculuğa kadar da tüm hızıyla devam eder.

Güzel bir konusu ve karakterleri olmasına rağmen kitabın çok hızlı ilerlediğini düşünüyorum. Olaylar var, geçmişte yaşanan bir şeyler var ama hepsi çok yüzeysel bir biçimde yer bulmuşlar kitapta. Olayların akışı ve diyaloglar yönünden bir sıkıntım yok oldukça eğlenceliydi ama detaylandırmalar çok yetersiz kalmış. Karakterlerin aşkı bile çok hızlı anlatılmış. Ne ara ne oldu ne bitti demeden kitabın sonuna geldim. Bu yazardan beklentim oldukça yüksekti. Lisa Kleypas, Sabrina Jeffries veya Anna Campbell gibi bir anlatım bekliyordum. Aslında öyle bir anlatımı da var denebilir fakat saydığım yazarların anlatımı ile karakterlere tam olarak hakim olabiliyorsunuz. Belki de çok beklentim olduğu için hayal kırıklığına uğradım ya da eksiklikleri gözümde büyütüyorum. Yine de, özellikle yazarın Sen Kimseyi Sevemezsin adlı kitabı çok beğenilmiş özellikle o başta olmak üzere kalan üç kitabını da okuyacağım.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »