Anna Karenina

9 puan

2019'da ki ilk kitabımı bitirdim. Geçen yıl başlamıştım. 1 yılda bitirmişim ha! ha! ha!
Ne akla hizmet 1062 sayfalık bir romanı tek cilt olarak basmışlar anlayamadım. Hadi ben daha önce bu denli kalın tek cilt okumadığım için aldım. İş bankası kültür yayınları bari yapmasaydı böyle bir şeyi iyi olurmuş. Okurken çok zorlandım. Fiziksel özelliğinden bahsediyorum. Elde taşınmaz, çantaya sığmaz, elde okurken kol kaslarınız ağrır, bir yere koyup okumaya kalksanız sayfalar sürekli kapanır. Çoğunlukla yüzükoyun yatıp okumaya çalıştım. Bazen de uykuya yenik düştüm. Planladığım okuma zamanının bir ay sarkması bu yüzden. Mümkünse iki cilt olanını alın.

Klasik dönem kitabı. Felsefe, politika, tarım, günlük hayat, aşk, ölüm içerdiği konulardan.

Benim kanaatim de aynı; Anna'dan daha çok Levin karakteri romana hakim. Levin-Kiti aşkı Vronsky-Anna aşkından daha fazla işlenmiş.

Romanda çok fazla karakter olmasına rağmen sevmediğim ya da sevdiğim bir karakter çıkmadı. Başlarda biraz Levin tarafındaydım sonra dar görüşlülüğü soğuttu beni.

Bir kaç film çevirisi yapılmış farklı dönemlerde. Göz ucuyla baktığım kadar kadın aktrislerden hiç birini Anna karakterine yakıştıramadım. Romanda tarif edilen Anna öyle manken gibi vücuda sahip değil, hatta hafif tombul.

Yaşamda benzer bir kadın tanıyor muyum diye de düşündüm; bulamadım. Var mı benzeten?

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »