Anlaşma (Off Campus, #1)

6 puan

Hannah on beş yaşındayken uyuşturulmuş ve tecavüze uğramıştır. Zor zamanlar geçirmiş üstesinden gelmeye çalışmıştır. Tecavüzden sonraki beş yılda kalbi sadece iki adam için atmıştır. Sonu hüsran olmuştur. Bu seferki Justin ise onu görmüyordur kendisi de konuşacak cesareti bir türlü bulamaz.

Garret yıldız sporcudur. Babası ise hokey efsanesidir. Ne kadar efsane olarak bilinse de kendini beğenmiş, narsist, eşi ve çocuğunu döven, hem fiziksel hem sözlü suistimal eden biridir.
Garrett istediği her kızı elde eden gözde biridir. Hokey oynayabilmesi için yapması gereken ders ortalaması düşer. İnsanların düşündüğü gibi biri değildir ve ortalamasını yüksek tutmakta hiç sıkıntı yaşamamıştır. Sınıfta dersten yüksek not alan Hannah dikkatini çeker. Eğer dersten kalırsa ortalaması düşeceğinden Hannah'dan kendisine özel ders vermesini ister. Herkesin ona yardım etmek için yapmayacağı şey yokken Hannah istemez. Garrett o kadar kolay vazgeçmez özel ders için ikna etmeye kararlıdır. Hannah'ın ilgisi olduğu çocuğu fark eder ve onun ilgisini çekmek istiyorsa etkili bir şey yapması gerektiğini söyler. Kendisiyle çıkmasını teklif eder. Sevgilisi olarak onu tanıtırsa Justin için ulaşılmaz görünecek ve onu elde edebilecektir. Hannah kabul eder ve dersler başlar.

İkili vakit geçirmeye başladıkça yakınlaşırlar. Hannah istediğini elde eder Justin onu fark eder, tanınmaya başlar. Garret'ın yanında savunmasını indirir, ona güvenir.
Garret ise Hannah'dan etkilenmeye onu kıskanmaya başlar. Kız arkadaşlar dikkat dağınıklığıdır ve şu anda bu dikkat dağınıklığı neredeyse takımda yerini kaybetme tehlikesindeyken göze alabileceği bir şey değildir. Babası ile aynı fikirde olduğu pek çok şey yoktur ama odaklanma ve hırs söz konusu olduğunda aynı düşünürlerdi. Babası da bir ilişkisi olsun istemez. Mezun olduktan sonra profesyonel lige geçecekti o zamana kadar puanlarını yüksek tutup takımını zafere yönlendirmeye odaklanmalıydı. Başarısızlık bir seçenek değildi. Hannah'ın başka bir adamla takılmasını izlemekte bir seçenek değildir.
Böylece ikilinin ilişkisi başlar. Garret'in tüm hayatı hokey, en iyisi olmak, babasına ihtiyacı olmadığını kanıtlamak etrafında geçmiştir. Hayatı boyunca kendine kızlara yaklaşmak için izin vermemiştir. Hedeflerinden dikkatinin dağılmasını istemediği için en yakın arkadaşları dahil tek bir insanı çok yakınına yaklaştırmamıştır. Hannah gelince ne kadar yalnız olduğunun farkına varır ve ikili birbirini sevdiğini anlar. Garret'ın babası yüzünden mini bir ayrılık yaşasalar da toparlanmaları uzun sürmez.

Pek farklı olmayan, sıradan bir kitap.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »