Anlaşma

9 puan

Fatih Murat Arsal her zaman ki gibi döktürmüş. Zaten kendisinin yazım tarzı ile alakalı hiçbir sorunum yok. Oldukça akıcı ve bırakamayacağınız tarzda.
Yavuz, annesinin evlilik üzerine ısrarı yüzünden bunalmış, nereye kaçsam nasıl kaçsam diye şaşıran bir karakter. Tabi tüm FMArsal erkeleri gibi yakışıklı ve zengin kendisi. Yine annesinin telefonunu ısrarla çaldırdığı bir gün, arkadaşının kafesinde çalışan bir garsona annesinin sorduğu her şeye evet demesini söylemesiyle, her şey tepetaklak oluyor.
Kitapta en sinir olduğum karakter oldu Yavuz’un annesi. Bırak adam istediği zaman evlenir. Okurken ben bıktım ısrarlı evlilik sorularından. Tabi bu kadar ısrarcı olmasaydı Merve ile tanışamazdı kahramanımız ama olsun, ısınamadım gittim kendilerine.
Merve, başarılı bir öğrenci, kendi ayaklarının üzerinde durabilmek için çabalıyor zira ailesini kaybettikten sonra hayatını yetimhanede geçirmiş. Üzüldüğüm bir karakter oldu ama tabi Yavuz gibi bir kocası var bu yüzden yirmi yaşından sonrası gayet güzel gidiyor 😀 Aile özlemi duyan biri, bu yüzden Yavuz’un annesi ile oldukça iyi anlaşıyor ki genel olarak herkesle anlaşabilen bir karakter.
Genel olarak beğendiğim bir roman oldu. Selim ve Ebru da bu romana eşlik etmişlerdi. Onları da bir okuyamadım en son okuyacağım FMArsal karakterleri olacaklar. Neyse, en azından bir tane daha var hepsini okumadım 😀
Beğendiğim, tavsiye ettiğim bir kitap. Ben klişeleri, bilindik konuları, yazarın diline göre okurum. Gayet sürükleyici ve anlatımını tarif edemediğim bir biçimde buluyorum, nasıl desem, bağladıkça bağlayan bir tarz.

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »