Anlaşma

10 puan

Mutlu sonla taçlandırılmış bir FMArsal klasiği daha... Aşkı yazan adamdan yürekleri titreten aşk dolu bir roman daha… Çok eğlenceli diyaloglara sahip, bir sayfasında gülüp, bir sayfasında hüzünlenip, bir diğer sayfasında sinirlenerek tüm duyguları yaşayacağınız bir FMArsal eseri daha…

Daha önce defalarca okuduğum bu romanı da, sayfalarını heyecanla çevirerek ama son satırlarını yüzümde bir gülümseme ile birlikte gözyaşlarımın ardından yazıları görmeye çalışarak okudum… Anneler Gününe özel yazılmış bir finali yine bir Anneler Gününde okumak beni çok etkiledi.

Fırtınalı bir günde yapılan bir teklifle hayatları değişen Yavuz ile Merve’nin hikayesi Anlaşma…

Yavuz; esmer, koyu mavi gözlü, uzun boylu, suratsız, özgürlüğüne düşkün ama romanda çok sevdiğim bir karakter olan annesi Ayla Hanımın baskısıyla evliliğin kıskacına düşen yakışıklı bir adam.

Merve kahverengi saçlı, yeşil gözlü, zeki, inatçı, esprili, hazırcevap, masum ama evlilik düşmanı bir erkeğin bile kalbini yerinden fırlatabilecek çekicilikte güzel bir kız.

Evlilik baskısından bunalan Yavuz’un fırtınalı bir günde, bir kafede annesini kandırmak için sahte bir gelin ile düzmece bir evlilik planlayıp, Merve’ye bir anlaşma teklif etmesiyle başlayan romanımız, Yavuz’un daha ilk günden Merve’nin karşı konulmaz çekimine kapılmasıyla devam ediyor ve olaylar gelişiyor.

Küçük yaşta ailesini kaybetmiş, yetimhanede büyümüş, hayata karşı hep tek başına mücadele etmiş, kimsesi olmayan Merve’nin bu anlaşma sayesinde bir anneye ve kocaman sevgi dolu bir aileye kavuşması benim için romanın en etkileyici tarafıydı.

Annesinin baskısıyla özgürlüğüne kısa bir ara verip evlenen Yavuz’un Merve’nin yaydığı büyüyle adım adım aşık oluşunu, evlilik düşmanı bir adamın kıskanç, tutkulu ve boşanmamak için direnen bir kocaya dönüşmesini okumak ise çok eğlenceliydi. Yavuz’un tüm sert ve karşı konulmaz karakterine rağmen Merve’nin inatla, espriyle, hazır cevaplılığıyla onun karşısında dimdik durmasını okumak da çok keyifliydi. Eski dostlardan Selim ile Ebru’nun bu romanda karşıma çıkması ise ayrı bir lezzet kattı doğrusu. Ben bu karşılaşmaları çok seviyorum…

Uzun lafın kısası bizden karakterlerle, yozlaşmamış bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız Fatih Murat Arsal romanları tam size göre. Okuyun pişman olmazsınız…

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »