Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?

8 puan

Nihayet okuyabildim ve bunca zamandır peşinden koşturmama kesinlikle değdi.

İçerdiği bilim-kurgu öğeleri kadar, sağlam karakterleri ve insan psikolojisine göndermeleriyle de oldukça iyi bir eserdi. Empati konusu ve androidlerin bu konudaki eksikliği de çok ustaca kaleme alınmıştı. Beni en çok etkileyen şey, sonradan öğrendiğime göre Dick'in klasik hareketi olan, yazarın bir bölümde size sunduğu tüm gerçekliği tepe taklak etmesi oldu. Öyle ki bir anda neyin gerçek neyin yalan olduğunu karıştırıveriyorsunuz. Kesinlikle eşsiz bir deneyimdi.

Eksiği yok mu derseniz var tabi. Bazı aksiyon sahneleri çok karışıktı ve çok kısa geçilmişti. Öyle ki kimin ne yaptığını anlamakta güçlük çekiyorsunuz. Mercer ile ilgili kısımları anlamakta da, özellikle de sonlarda biraz zorlandım. Bir de çeviriden kaynaklı ufak hatalar mevcut maalesef. Tırnak işaretlerinin yanlış kullanımı vs. Yine de hiçbiri kitabı bitirip kapağını kapadığınızda "Vay be!" demenize engel olmuyor, olamıyor.

Dick'in kitaplarına ucundan kıyısından bir şekide başlamayı hep istiyordum zaten ama bu başlangıcın onun başyapıtıyla olacağı hiç aklıma gelmezdi doğrusu. Bunun için iki değerli insana kocaman bir teşekkür borçluyum.

Teşekkürler!

11 yıl, 11 ay

Yorumlar
« geri ileri »

0 ile 0 arası yorum gösteriliyor, toplam 0 yorum.
Yorum yazılmamış.
« geri ileri »