Kullanıcı Araçları

Zecharia Sitchin

Yazar Açıklaması (düzenle)

Zecharia Sitchin, (d. 11 Temuz 1920, Bakü, Azerbaycan - ö. 9 Ekim 2010, New York) on kitaplık "Dünya Tarihçesi" adlı kitap serisiyle büyük sansasyon yaratmış, Azeri asıllı bilimadamı, sümerologdur. Çivi yazısı dışında hiç bilinmeyen "ölü diller" konusundaki çalışmalarıyla da akademi düzeyinde kendine önemli bir yer edinmiştir.

Sitchin pre-astronotiğin tanınmış bir temsilcisidir. Kitaplarında, hıristiyanlık öncesi antik sümer çivi yazılı metinlerin çevirisine dayanan teorisinde, tarih öncesi çağlardaki varsayımsal bir onikinci gezegen olan Nibiru tarafından Anunaki adındaki uzaylılar dünyamız topraklarını kolonize edip madenlerde çalıştırmak için köle işgücü olarak insanı yaratmıştı. Uzaylılar kendi gezegenlerini çevre problemleri yüzünden 432 000 yıl önce terk etmişlerdi ve mısır piramitleri uzay gemilerine iniş yardımcıları olarak hizmet etmişti.

Zamanla uzaylılar insan kadınları ile çiftleşip karışmışlardı. 13.000 yıl önce nihayet büyük bir sel oldu, çok sayıda kişi öldü ve bunun üzerine insanlar ve uzaylılar arasında savaş çıktı.

Sitchin'in bu teorileri dönemin bilim adamları tarafından eleştirilsede günümüz arkeleologlarına ilham kaynağı olmuş ve eski uygarlıklara bakış açısını değiştirmiştir.

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)