Kullanıcı Araçları

Washington Irving

Yazar Açıklaması (düzenle)

Washington Irving, ABD'li yazar, denemeci, biyografi yazarı ve tarihçidir. The Sketch Book of Geoffrey Crayon, Gent kitabında yer alan "The Legend of Sleepy Hollow" ve "Rip Van Winkle" adlı kısa hikâyeleri ile tanınır. Irving'in tarihsel çalışmaları George Washington, Oliver Goldsmith ve Muhammed biyografileri yanı sıra Kristof Kolomb, Elhamra ve Endülüs gibi 15. yüzyıl İspanyası ile ilgili eserleri kapsar. Irving ayrıca 1842, 1846 yılları arasında Birleşik Devletler'in İspanya büyükelçisi olarak görev yaptı.

Irving, 1802'de Jonathan Oldstyle takma adıyla kardeşi Peter'in editörlüğünü yaptığı Morning Chronicle`a yazdığı gözlem mektuplarıyla edebiyat dünyasına giriş yaptı. Aile işi için 1815'te İngiltere'ye taşındı. Burada 1819'da The Sketch Book of Geoffrey Crayon, Gent.`in yayımlanmasıyla uluslararası şöhret kazandı. O daha sonra hayatı boyunca neredeyse her zaman başarılı olarak düzenli bir şekilde yayım yapmaya devam etti ve ölümünden sekiz ay önce 76 yaşındayken beş bölümlük George Washington biyografisini tamamladı.

Irving, James Fenimore Cooper ile birlikte Avrupa'da beğeni kazanan ilk Amerikalı yazarlardandı ve Nathaniel Hawthorne, Herman Melville, Henry Wadsworth Longfellow ve Edgar Allan Poe gibi yazarları cesaretlendirdi. Irving ayrıca Sir Walter Scott, Lord Byron, Thomas Campbell, Francis Jeffrey ve Charles Dickens gibi Avrupalı yazarlar tarafından da takdir edildi. Amerika Birleşik Devletleri'nin uluslararası ilk en iyi satan yazarı olarak Irving...

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
3 Nisan 1783
Doğum Yeri
Manhattan, New York, ABD
Ölüm Tarihi
28 Kasım 1859
Ölüm Yeri
Sunnyside, Irvington, New York, ABD

Kitapları (birleştir)