Kullanıcı Araçları

Vandana Shiva

3 kişi favori yazarlarına eklemiş

Yazar Açıklaması (düzenle)

Vandana Shiva dünyaca ünlü çevre ve ekoloji düşünürü, araştırmacı ve aktivisttir. Ralph Nader ve Jeremy Rifkin ile beraber Uluslararası Küreselleşme Forumu'nun (IFG) ve ayrıca Slow Food Harekti'nin liderlerinden biridir. Navdanya'nın ve Bilim, Teknoloji ve Doğal Kaynak Politikaları Araştırma Vakfı'nın kurucusudur. Çiftçi, köylü ve kadın haklarının yılmaz savaşçısı ve bir dizi etkili kitabın yazarı-editörüdür. Biyoçeşitlilik ve gen kaynaklarının korunması, gıda güvenliği, büyük şirketlerin egemenliğindeki küreselleşmeye karşı kırsal yoksulların savunulması ve kadının güçlendirilmesi başlıca faaliyet alanları arasındadır.

Dr. Shiva'ya göre bugün dünya bir biyoçeşitlilik krizinin eşiğinde bulunuyor. Gezegenimizdeki biyoçeşitlilik stoğunun sürekli azalmakta oluşu muazzam bir çevresel tehdit içeriyor ve pez az insan bunun tam anlamıyla bilincinde. Vandana Shiva bu alanda bilinç uyandırmak ve Hindistan’ın canlı kaynaklarının ve özellikle yerli tohumların çeşitliliğini ve bütünlüğünü korumak üzere 1991 senesinde kırsal topluluklarla birlikte Navdanya Ulusal Harekete'ni başlatmıştır. Bu hareket, Hindistan’ın altı eyaletinde kurulan, kırsal topluluklara ait tohum bankaları aracılığıyla gen kaynaklarını korumakta, geliştirmekte ve paylaşmaktadır.

Vandana Shiva Uluslararası Küreselleşme Forumu’nun önderlerindendir ve 1993’te alternatif Nobel Ödülü’ne (Right Livelihood...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Kadın
Doğum Tarihi
5 Kasım 1952
Doğum Yeri
Dehra Dun, Uttarakhand, Hindistan

Kitapları (birleştir)