Kullanıcı Araçları

Selma Mine

Yazar Açıklaması (düzenle)

Küçük yaştan beri bilimsel araştırmalar konusunda arşiv düzenleme merakı olan Selma Mine, giderek bu birikimlerini değerlendirmeye başlamış ve ilk çocuk Bilim-Kurgu Romanı olan "Uzay Yolu"nu kaleme almıştır. Milliyet Yayınları tarafından 1973 yılında ilk baskısı yapılan bu kitap artarda 4 baskıya ulaşmıştır. Bunun devamı olan "Renkli Ülkeler" adlı çocuk romanı da 1975 yılında yine Milliyet Yayınları tarafından basılmıştır. Böylece Selma Mine, Türkiye çapında ILK KADIN BİLİM-KURGU YAZARI olma kıvancına ulaşmıştır.

Devlet Güzel Sanatlar Akademisi [Mimar Sinan Üniversitesi] Mimarlık Bölümü'nden Y.Mimar unvanı ile 1971 Şubat'ında mezun olarak İller Bankası 1.Bölge (İstanbul) Müdürlüğü İmar Planlama Şubesinde 1996 yılına dek Şehir Plancılığı yapan Selma Mine; 1996-2001 yılları arasında aynı kurumun 3.Bölge (İzmir) Müdürlüğü’nde İmar Planlama/ Harita/ Peyzaj ve Yapı Şubesi müdürlüğünü yürütmüş ve 2001 yılında emekli olmuştur. Bu arada yürüttüğü doktora çalışması sonuçlanarak, 1999 yılında YTÜ (İstanbul) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nden Doktor unvanı almıştır.

Yazarın Bilim-Kurgu konusunda yapmış olduğu çalışmalar, çeşitli başlıklar altında aşağıda sunulmaktadır. Bu konuda film, dia, afiş, kitap, dergi, fanzin,.. olmak üzere geniş bir arşive sahiptir ve gerek kendisi, gerekse 65 sayı yayınlamış olduğu X-Bilinmeyen Bilim-Kurgu Dergisi [1976-1979] ve devamındaki
X-Bilinmeyen Evren,...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)