Kullanıcı Araçları

Sangharakshita

Yazar Açıklaması (düzenle)

Sangharakshita Batı'nın önde gelen Budistlerinden biridir. Kırk yıldan fazla bir zamandır Budizm hakkında yazmakta ve ders vermektedir.

Dennis Lingwood adıyla 1925 yılında doğmuştur ve Londra'da büyümüştür. On beş yaşında, Diamond Sutra'nın (Elmas Sutra'nın) bir kopyasına rastladığında, kendisinin bir Budist olduğunu anlamıştır. Sans veya karma, onu savaş sırasında bir muhabere teşkilatı eri olarak Doğu'ya göndermiştir. 1946'da yirmi yaşında, bir Budist rahip hayatı sürmek üzere askerden ayrılmıştır. Sonraki yirmi senesini Budizm'in bütün ana geleneklerinden olan öğretmenlerle birlikte çalışma ve uyqulama yaptığı Hindistan'da geçirmiştir. Bu süre zarfında, kendisini bir vazar olarak geliştirmiş ve Budizm'in ana okullarının öğretilerine adanmış eşsiz bir vihara (manastır) kurmuştur.

1964'te İngiltere'ye geri dönmesinden itibaren, Budist geleneği Batı'ya açıklama çabalarında önde gelen bir kişi haline gelmiştir. 1967 yılında Batılı Budist Birliği Dostları adı altında Batı'nın şu an en canlı Budist hareketlerinden biri olan birliği kurmuştur; şu anki adı Triratna Budist Topluluğu'dur. Bir yıl sonra, spiritüel bir topluluk olan ve dünyanın her yerinden üyelere sahip Batılı Budist Düzen'i kurmuştur.

Seyahat etmediği zamanlarda, Sangharakshita yazı yazmakta eğitimler vermekte ve ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Sangharakshita şair, denemeci ve yazardır ve çok çeşitli ilgi alanlarına etkili ve güzel söz söyleme sanatının, ilmin ve...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
26 Ağustos 1925
Doğum Yeri
Londra
Ölüm Tarihi
30 Ekim 2018
Ölüm Yeri
Hereford

Kitapları (birleştir)