Kullanıcı Araçları

Sabriye Cemboluk

Yazar Açıklaması (düzenle)

1948 yılında İstanbul’da doğdu. İlkokul dördüncü sınıfta ailesiyle gittiği Edirne’den 1960 yılında Bolu Kız Öğretmen Okulu’na devam etmek için ayrıldı.

On beş yaşında ilk hikayesi Bolu yerel gazetesinde yayınlandıktan sonra şehir gazetesine sohbet yazıları ve hikayeler yazmaya başladı. Bu dönemde çeşitli dergilerin açtığı yarışmalara da katıldı ve Varlık Dergisi gibi dergilerde öyküleri yer aldı. 1966 yılında evlendiği eşinin öğretmenlik görevi sırasında Siirt, Amasya, Adapazarı gibi Anadolu şehirlerinde yedi seneye yakın bir süre yaşadı. Eşinin ardından giderek 1975 yılında İsviçre’ye yerleşti. 1 Ocak 1976 tarihinde geldiği Almanya’da hem işçi, hem de yirmi seneyi aşkın bir süre serbest gazeteci olarak çalıştı. On iki yıl boyunca Milliyet Gazetesi’nin bölge muhabirliğini yaparken çeşitli yerel dergi ve gazetelere de yazılar yazdı.

1984-2000 yılları arasında Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi gibi yayın organlarında öyküleri basıldı. 1994 yılında ‘Kahraman ve Gölgesi’ adlı hikaye kitabını yayınladı. 1997 yılında Alman Köln Radyosu’nda bir öyküsü seslendirildi. 2003 yılında Almanya’da ‘Luftküsse’ adlı öykü antolojisine alınan tek Türk yazarı oldu.

2005 yılında ‘Hayal Haritası’ adlı oyunu Almanya’nın Karlsruhe şehrinde sahnelendi. 2006 yılında TRT tarafından üç dilde hazırlanan ‘Evinde Yabancı’ adlı öyküler kitabında bir öyküsü yer aldı. 2008 yılında...
daha fazla

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
1948
Doğum Yeri
İstanbul

Kitapları (birleştir)