Kullanıcı Araçları

Roger Lescot

Yazar Açıklaması (düzenle)

Roger Lescot (* 1914 , † 1975 ) bir Fransız oldu oryantalist . O özellikle bir usta ve çevirmen idi Kürt edebiyatı .

Roger Lescot fazla 25 yıl geçirdi Kürdistan , Kürtçe öğrenmek için, yanı sıra mitler ve bölgenin efsaneleri, "bereketli hilal" yazmak. 1930'da birçok prestijli aranır Dengbej tahmini amacıyla Suriye'de şarkıcı ilgili Meme Alan tamamlamak için. Dengbej şarkıcılar için-sanat Dengbej ilahi tarzında belirli bir tarihsel olayları ve efsaneleri "şarkı" Kürt sanatçılar vardır.

Hikaye bazı tarihsel kökleri, 14. yılında muhtemelen Yüzyıl Dengbej tarafından aşağı teslim edildi. O hassas ve şiirsel bir dille anlatılmaktadır, şövalye gelenekleri ve toplumsal gelenekler bağlamında Mam ve Zin gelen karşılıksız aşk hikayesi,. efsanesi Alan Memin tam sürümü artık Kürt edebiyatının bir parçasıdır.

Kürt dili için onun diğer başarılarından biri olan, yayın Celadet Bedirxan Ali , lehçesi Kurmanci (Kürtçe dilbilgisi konusunda bir Latin alfabesi ve 1951 yılında bir kitap Kurmandschi ) (bölüm eser bakınız).
1945 yılında, o Bölümü'nde kurulan Kürt Çalışmaları 1947 Ecole Nationale des Langues Pireneler Vivantes da (Chaire de Kürt) ve Başkanı oldu.

Eleştirmenler çalışmalarını bir etnik sorunların kötüleşmesine katkıda bulunmuş olduğu Lescot gibi yazarlar suçluyorlar.

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)