Kullanıcı Araçları

Paul Jacques Bonzon

Yazar Açıklaması (düzenle)

Fransız yazar. "Altı Arkadaş" adlı eserler dizisi ile tanınır.

1908 yılında Sainte-Marie-du-Mont'da doğan. Saint-Lo'da eğitim gören Paul-Jacques Bonzon, 1924-1927 yılları arasında Saint-Lo öğretmen okulunun öğretmenlerinin göz bebeğiydi. Kökleri önceleri Normandie olarak adlandırılan bölgeye dayanmaktadır. 1935'te Drome'lu bir öğretmenle evlenip 25 yıl boyunca öğretmenlik ve müdürlük yaptığı bölgeden taşındı. Espeluche ve sonra Chabeuil görevleriyle Saint-Laurent-in-Royans'a 1949'da ve Valence'e 1957'de katıldı. 1961'de kariyerini sonlandırdı.

1961'de Valance'da kariyerini noktaladıktan sonra kendini çocuk kitapları yazmaya adadı.

Dromois bölgesindeki yazarları, bilim adamlarını ve sanatçıları bünyesinde toplayan bir dini organizasyon olan Dromoise akademisine katıldı.

O'nun çocuk literatürünü oluşturan çalışmaları, bu literatürün oluştuğu zaman içinde bir takım kırılmalar yaşar. Bu kırılmaların kaynağı ise kimi toplumsal olguların gerçekçi -ve bazen de hazin- karakteridir: yapıtlarında yarattığı çocuk karakterler sefaletle, engellerle ve terk edilmişlikle karşı karşıyadırlar. Paul-Jacques Bonzon, yapıtlarında « dayanışma »yı betimler ve bunu yaparken de dayanışma duygusunu, bu çocukların mensup oldukları mütevazi çevreyi hayata bağlayan duygu olarak ele alır.

Bonzon'un yapıtlarının büyük çoğunluğu Hatchet Kitabevi'nde basılmıştır. Hatchet Kitabevi'nin popülerliği,...

Yazar Detayları (düzenle)

Cinsiyet
Erkek
Doğum Tarihi
31 Ağustos 1908
Doğum Yeri
Sainte-Marie-du-Mont, Fransa
Ölüm Tarihi
24 Eylül 1978
Ölüm Yeri
Valence, Drôme, Fransa

Kitapları (birleştir)