Kullanıcı Araçları

Paul Anderson

Yazar Açıklaması (düzenle)

Poul William Anderson (25 Kasım 1926 - 31 Temmuz 2001) bir Amerikalı bilim kurgu biri sırasında kariyerine başladı yazarı Altın Çağ tarz ve yazmak ve 21. yüzyılda popüler kalmaya devam etmiştir. Anderson ayrıca fantezi, tarihi romanlar, kısa hikayeler muazzam sayıda çeşitli eserler yazmıştır. Yedi dahil yazdıklarının, çok sayıda ödül aldı Hugo Ödülü ve üç Nebula Ödülleri .
Anderson gelen fizik derecesi aldı Minnesota Üniversitesi 1948 yılında. Evli Karen Kruse 1953 yılında. Onlar bilim kurgu yazarı ile evli olan bir kızı, Astrid, vardı Greg Bear . Anderson altıncı Cumhurbaşkanı oldu Amerika Bilim Kurgu ve Fantezi Yazarları 1972 yılında göreve. O bir üyesiydi Kılıçlı ve Amerika Sorcerers 'Guild , bir gevşek bağlarla grup Heroic Fantasy 1960 yılında kuruldu yazarlar, eserleri altında antoloji edildi bazı Lin Carter'ın Flashing Kılıçlar! antolojiler. O kurucu üyesiydi Yaratıcı Anakronizm Derneği . Robert A. Heinlein onun 1985 romanı ithaf Duvarlar sayesinde Walks Cat Anderson ve diğer üyeler sekiz Ulusal Uzay Politikası Vatandaş Danışma Konseyi .
Poul Anderson hastanede bir ay sonra, 31 Temmuz 2001 tarihinde kanserden öldü. Romanları birkaç ölümünden sonra yayınlandı.

Yazar Detayları (düzenle)

Yazarın detayları bulunmamaktadır ...

Kitapları (birleştir)