Kullanıcı Araçları

Osman Akalın

Yazar Açıklaması (düzenle)

Hayatının neredeyse 30 yılında kelimeler, duygular ve fikirlerle uğraşmış bir isim o. Tanıdığım en bilge kişilerden biri… TRT Radyosu’nda yayınlanan ‘Zamanın Ruhu’ adlı programdan haberdarsınızdır belki. İşte o kişi, programın metin yazarı Osman Akalın’dan başkası değil. İnsanlık tarihine yön veren, siyasi ve sosyal yaşamı biçimleyen olaylar, buluşlar, söylevler ve insanlara dair yazan Akalın, radyo için kaleme aldığı metinler ile dikkat çekiyor.

Akalın, yazarlığa çizgi roman ile başlamış. 12 yaşındayken karikatürler hazırlamış ve yazım macerası, gençlikte şiire yönelmesi ile devam etmiş. İlerleyen zamanda öyküler, romanlar, oyun, senaryo ve radyo için kaleme aldığı metinler ile bu serüven sürmüş, sürüyor.

Aynı zamanda tıp doktoru olan Akalın’ın ilk öyküsünün 1997’de Varlık dergisinde yayımlandığını, Kavram ve Karmaşa, Kötü Tüccarlar dergilerinde de öykülerine rastlayabileceğinizi belirteyim. 2005’te ‘En İyi Korunan oda’ isimli öykü kitabı, 2006’da da ‘Yükseklerde’ isimli romanı çok konuşulmuştu. ‘Renkler’ isimli öyküsüyle edebiyatçılar derneği ödülünü aldı. Frankfurt kitap fuarında Türk yazarları tanıtan genç yazarlar kataloğunda yer aldı.

Yazar Detayları (düzenle)

Kitapları (birleştir)